0 beğenilme 0 beğenilmeme
405 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Tanıda 6 ayı devirdim ama son 1 2 aydir dis eti kanamam bitmek bilmiyor. Enfeksiyon dr um diş taşlarını temizler dedi temizledim, paradontaksa geçtim gargara denedim ama bana misin demiyor.

Cok moralimi bozuyor ve evden dışarı çıkasım bile gelmiyor. B eşittir B sin dedi artık dr. Ama inanın tadini bile çıkaramıyorum.

Hayatıma birini alsam yada biriyle flortlessem öpüşürken kanamamdan birsey bulasirmi sorusu hep kafamda. 😔

6 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Düzenli fırçalayorsan eğer ekstra dişin altında olupta belli olmayan çürüklerde kanama yapabilir, röntgen çekilip bakıldı mı?
tarafından
Rontgen çekilmedi ama hafta içi dis dr’na bi görüneyim tekrar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bende senelerdir tedavideyim benimde ara ara diş eti kanmm oluyor sigara içiyormusun  Bir de sadece dişlerini fırçalarken mi kanıyor büyük ihtimalle sadece değil dişlerini fırçalarken kanıyordur diş etlerimizle İlgili bir durum bu c vitamini eksikliği de bunu yapıyor Ben de eti kanaması yaşadığım zaman tecrübe ile sabit c vitamini takviye var benim ara ara kullanıyorum kullandığım zaman %80 azalıyor bunuda deneyebilirsin hiçbir zararı yok new life nin c1000 plus diye Bir ürünü var bu güzel temiz bir ürün sadece diş etinin için değil vucudunada genel olarak iyi gelecektir elbette bir hekime görünmelisin diye düşünüyorum ben gitmiştim dişlerimi temizledi Ben de inanılmaz bir diş eti iltihabî olmuştu dişlerimin diş etlerimin ağrısından neredeyse ağlıyordu yedi 24 saat 1 Agridan bahsediyorum Ama diş etlerim temizlendiği gün anında %100 olarak iyileştim ve kanama bir hafta sonra tamamen geçmişti benim tecrübelerim bunlar
tarafından
Sigara içiyorum hocam ama daha önceden yani 2 ay öncesine kadar yoktu hiç kanamam normal zamanlarda çok oluyor. Gün içinde durduk yere bi bakiyorum ağzımda kan tadı var. C vitamini takviyesi alayim pztsi. Bide böyle deneyeyim tesekkur ederim.
tarafından
Ya işte biz sigara içiyoruz buda dişlerde olumsuz etkiler yapıyorve sigara İçtiğimiz için C vitaminini daha çok ihtiyacımız var normal beslenme düzenin ile c vitaminini hemen hemen her şeyden alabilirsin ama her şeyde de her şeyde de eskisi kadar yok Bu durumda takviye içmek denenebilir

C vitamini, vücutta kollajen üretimine katkıda bulunur. Kollajen, diş etlerinin sağlıklı kalması için önemli olan bir protein türüdür. C vitamini eksikliği durumunda kollajen üretimi azalabilir ve bu da diş etlerinin zayıflamasına, kanamasına ve enfeksiyonlara daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle, yeterli C vitamini alımı, diş eti sağlığı için hayati öneme sahiptir.

Bu da literatür bilgisi
tarafından

Çok teşekkür ediyorum @COSMOS takviye alacagim. 

tarafından
Geçmiş olsun kardeşim Şifa olsun ya merak etme hepsi geçiyor biliyor musun ben de bazen saçma sapan şeyler oluyor vücudumda geçiyor hepsi geçiyor

Mühim olan vücudumuza sadece birazcık yardımcı olmak
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben de Biktarvy’de yarın 5. kutumu bitirmiş olacağım. Tanı sürecinde korkunç diş eti kanamalarım vardı. Sürekli ağzımda kan tadıyla uyanıyordum. Şimdi daha iyi durumda, ağız hijyenime zaten dikkat ederdim ama şimdi ekstra dikkat ediyorum. Parodontax alkolsüz ağız suyu da harika bir ürün gerçekten, iltihaplanmalara iyi geldi. Bir ay sonra kadar diş hekimine gitmeyi planlıyorum ben de.
tarafından
Evet maalesef hepimiz bunu deneyimledik yani bunun ana sebebi inflamasyon diye hatırlıyorum o dönemde yaptığım araştırmalardan dolayı kan damarlari genişliyor ve daha fazla bağışıklık hücresinin oraya gitmesini sağlamak için bunlar oluyor bağışıklık sistemi vücudun her yerinde etkili olamıyor virüs ile savaşırken ağız içi mikroplara son derece açık olan bir yer olduğu için diş etlerinde bu problemler olabiliyor yani sonuç yine bağışıklık bağışıklık bağışıklık İlaç kullanmaya başladıktan sonra vücudun toparlanması zaman alıyor kimisinde üç ay kimisinde altı ay kimisinde bir sene Ama neticede geçiyor hiç merak etmeyelim arkadaşlar
tarafından
Paradontax bakim suyu bulamadim listerin aldim. Aman yarabbi yok boyle bi yanmak.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun kardeşim, diş taşlarını kontrol ettirip temizlettin mi? Diş taşı oluşumu diş eti iltihaplarına, kanamalara ve birçok sorunu beraberinde getirir. Temiz degılse dişçiye gidip durumu anlat ve doktor kanama onunla ilgili olabilir derse ücret karşılığında temizletirsin. Sanırım devlet hastaneleri yapmıyor.

BB'ye gelince, pozitif yaşam BB olsan bile kanamadan virüsün geçeceğini savunuyor ve çoğu kişi de öyle öngörüyor. Ama virüsün bulaşması için partnerinde de aynı sorun olması lazım ve zaten kanamayı hissedersin. Diş eti kanaması sadece dişlerinin arasında kalıyorsa problem olmaz.
tarafından

Teşekkür ederim. Dis taslarimi temizlettim bikac hafta once. Ha azalmadi mi azaldi elbet onceden bir avuc kan geliyordu simdi yuzde 80 azaldi. Ama hala olmasi sinir bozucu malesef bb nin tadını bile cikaramiyorum o derece.  Hele onceden flortum benim dis etlerim yara senin tukrugunden hiv kapmis olabilirim muhabbetinden sonra bu durum bende travma kaldi sanirim. Konuyu @Mira biliyor.

tarafından
Birkaç hafta önce dişçiye gidip diş etlerini diş taşlarını pardon temizle ettiysen kanamanın tamamen bitmesi birkaç hafta sürebiliyor benim de böyle olmuştu hatta doktora telefon açıp sormuştum diş hekimimi hala kanamam devam ediyor diye iki hafta sonrasında o da bana bunun normal bir şey olduğunu bir ay bile sürebileceğini söylemişti azalarak devam eder demişti göreceksin çok kısa bir süre içerisinde geçecektir
tarafından
Insallah. Cok teşekkür ederim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun. Gargara, diş ipi ve ara fırçayı da kullanabilirsiniz. Ayrıca vitamin eksikliği de diş eti kanaması yapabilir.
tarafından
Dikkat ediyorum. Vitamin takviyesi de alacagim tesekkurler
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Trombosit  vs. değerlerin nasıl?
tarafından
Onlar normal.
tarafından
Trombosit/PLT değerlerinde falan bir anormallik yoksa korkulacak bir durum yok en azından. Ben öyle biliyorum en azından.

Bu durumda

1) Diş fırçan en yumuşak fırça olsun (Tepe markasının supreme soft fırçaları çok yumuşak, sana iyi gelecektir)

2) Tuzlu suyla günde iki defa gargara yap. Meridol gargara da iyi gelebilir.

3) Paradontax klasik macun kullan.

4) C ya da K vitaminin düşük olabilir. C vitamini desteği alabilirsin. K vitamini için de bol yeşillik..

Bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor. Diş taşı temizliği yapmışsın zaten. E trombosit değerin de normal.. Geriye bu yöntemler kalıyor.
tarafından
Cok tesekkur ederim ilginiz için 🙏🙏🙏🌻
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...