0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.2k kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Hoşuma giden çocuğa Hiv + olduğumu söyledim ve reddedildim. Sanırım artık kimse ile flört etmek istemiyorum. Genel olarak gay ortamı cinsellik üzerine işliyor.  Eskiden uzun süreli ilişki için çok az şansım var iken, şimdi Hiv+ olarak Tr gayleri arasında elbette yer alamayacağımı idrak ettim.

8 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aranızdaki durum ciddi miydi? Yoksa en başından söyleyip kurtulmak mı istedin? Gay dünyası maalesef çok acımasız. Biz bile kendi kondisyonumuza alışmakta zorlanırken, üstelik bu kadar bilgilenmişken bu virüs hakkında, negatif birinin gözünden çoğu zaman nasıl göründüğümüzü hayal et. Geçmiş olsun, ben de ilişki insanıyım ama biriyle yeniden bir şeyler yaşama fikri maalesef çok zor görünüyor. Olay zaten seks üzerine kurulu tamamen, bir de pozitif olduğunu söylediğinde…

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, keşke birbirimizle empati kurabilecek bir durumda olmasaydık.
tarafından
@joelbarish Maalesef hiç kimse sarılıp uyumak istemiyor.
tarafından
Yalnız uyumak istemiyorum o yüzden ailem yanımda. Onlar da vefat edince ne yapacağım bilmiyorum. O zamana yaşarsak, ya da kür bulunursa tabi ondan sonra düşünürüz. Ama şu bir gerçek bu hayatı güzel yaşadım. O yüzden pişmanlıklarım yok. Tek pişmanlığım tek gecelik ilişkilerim işte.
tarafından

@joelbarish Yalnızlıktan şikâyetçi değilim kendi adıma söyleyeyim. 

@oxselus Arayan arkadaşlar umarım bulurlar, ben hayal kırıklığına doydum galiba.

tarafından
Ben bir kez oldum o da platonikti, sonra en yakın arkadaşım oldu üniversitede. Beraber az sarılıp uyumadık ama hiç seks olmadı aramızda. Kokusu bile dünyanın en güzel kokusuydu. Bence o da bana karşı boş değildi. Ama ne bileyim hetero olduğunu hissediyordum hep. 2 yıl önce evlendi zaten.
tarafından

@oxselus Haklısınız,  teşekkür ederim. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sorun yok. sorun seninle alakalı değil. şuan türkiye gay topluluğu dünya üzerindeki en yamyam ve piyasacı topluluk olabilir.
tarafından
@Larashel Ben de kalbimi gömdüm :)
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bence söylemekle hata etmişsin.. Söylemen için bir sebep yok bence tabiki artık negatife döndüysen..

Boşver hayatının tadını çıkar ne istiyorsan yap ama korun.
tarafından
@cancancan  İnsan işte, bazen söylemek istiyor. Açıkçası tepkisini merak ettim. Ayrıca bir daha kimseye söylememe gereği hissediyorum. Negatifim zaten. Hatta 200 viral yük altındayım en son 40 falandı ancak negatif gördüm. O yüzden kimsenin bu durumu anlayabileceğini sanmıyorum. Haklısın Can.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Değerli arkadaşlarım, uzun süreli ilişki için şansımız bizler negatif iken ve şu an hala aynı oranda. Bunu direkt kendi hiv+ durumunuza bağlamayın. Negatif olduğunuzu düşünün ve bir o pencereden bakın, negatif olduğunu düşündüğünüz herkes buna kolay erişebiliyor mu sizce? Ben bu aralar ilişkisi olan ve bunu görünür kılan çok az insan görüyorum. Zaten eskisi gibi değil hiç bir şey. ‘Tr gayleri arasında yer alamayacağım’ seni bu cümleyi kurmaya iten psikolojiyide anlıyorum. Arasında yer almak istediğine emin misin böyle bir topluluğun bu arada. Bana artık çok iki yüzlü geliyorda.
tarafından

@rinar Sadece karşıdaki ciddi düşündüğün birine her seferinde hiv pozitif olduğunu söylemenin zorluğu var insanın üzerinde

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yani söylemek de söylememek de iki ucu şey gibi. Ben daha önce iki pozitif arkadaş ile flört yaptım. Bir şekilde bitti. Yeni bir partnerim var, ilk günden söyledim, önce afalladı sonra devam ettik ama şöyle bir gerçeklik var muhakkak seni rahatsız edecek bazı hal hareketleri oluyor. Ha korunuyoruz vs eyvallah. Fakat şöyle bir îmâsı var “ seni bu halinle kabul ettim gibi” yani defolu olarak görüyorlar bizi. Ya da sosyal sorumluluk gereği birlikte oluyorlar. Vesselam olmaması daha iyi olmuş sanki, gönül işleri biraz ansızın olur. Bi bakmışsın daha bilgili, aydın bir insana denk gelmişsin, seni öteki olarak görmek yerine hayataının merkezine almış, sanki o durum hiç yokmuş gibi….türkiye gay camiasında maalesef olay et üzerine döndüğü için işin psikolojik tarafına kimse odaklanmıyor. Ha olur da bu 3. Dünya ülkesinden daha medeni bir yere gidersen herkes prep vs eriştiği için kimse sorun etmiyor. Orada belki hayatının aşkını bulursun.

Ortamı negatife boğmak istemiyorum ama deneyimlerimi paylaşmak istedim, belki sana veya ötekine dokunacak bir yerleri olur.

Geçmiş olsun
tarafından

@Derdiedas Defolu görülmek konusunda haklısın. Bizim eşcinsel ortamı malum. Sanırım gerçekten bu ülkeden gitmek en mantıklısı 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Benim de şu anda 6 aya varan bir ilişkim var. Eşcinsel bir erkeğim, hiç arayışta olmadığım bir dönemde öylesine buluştuğum bir kişiyle karşılıklı beğeniyi yakalayınca ilişkiye başladık ve hala ilk günki gibi hatta daha da büyük bir aşkla devam ediyor.

Ona HIV pozitif olduğumu söylemek istemiyorum, zaten güven problemi olan bir insanım ve beni reddederse yaşayacağım üzüntünün yanı sıra ona bu sırrı da vermiş olacağım. Kendimden soğutmaya çalışıyorum, bazen uzun süre buluşamadığımızda ona kötü davranıyorum ama buluştuğumuzda yine sevgi dolu bir insana dönüşüyorum ve birbirimize daha da yakınlaşıyoruz. Sonu ne olacak bilmiyorum, onun kalbini kırmaktan çok korkuyorum çünkü bana olan sevgisi öyle saf ki bunu asla haketmiyor.

Tavsiyelere açığım ama şimdilik bu süreçte ona HIV durumumu söylemek istemiyorum.
tarafından

@Poseidon Bence bir şeyler yaşama. Sonra söylediğinde,  ya bana bulaştı deyip seni suçlar ve afallarsın. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@Aziz maalesef gay ortamı eskidende öyleydi şimdi de öyle maalesef. Hiç söz verme. Yeniden flört edersin. Bende çok genç kendi cinsimle flört etmeyeceğim diye sözler verdim ama olmadı. Yeniden flört etmeye başladım.

tarafından

@camatil Ben de sözümü pek çok kez tutamadım flört etmeme üzerine ancak artık daha akıllı düşünebiliyorum sanırım. Türkiyede çok zor gay ilişki, hele hiv + isen

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, aynı durum. Bu sebeple ilişkiye karşıyım. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Karşındakine söylemekle kalıyorsun. Bir kişi daha durumunu öğrenmiş ve hayatından gitmiş oluyor. Sosyal medya platformlarında kendisini görüyorsun. Belki yakın arkadaşlarına da sende bu durumun olduğunu konuşuyor da olabilir. Bu sebeple ne ilişki yaşamak ne de birine söylememek gerekiyor diye düşünüyorum.
tarafından

@Teniscii Merhaba, sen ben olmuşsun. Yazdıkların şu an hep benden oluşan düşünceler. Söylediğim ile kalıyor. Gerçekten birine artık nasıl söylerim bilmiyorum. Güvensem bile nasıl derim bilemiyorum. Öyle bir konu ki bu, seni çok sevdiğini düşündüğün bir insanın sana olan her halini değiştiriyor...

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...