0 beğenilme 0 beğenilmeme
341 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Arkadaşlar merhaba.

1 yıldır bictarvy kullanıyorum 4 aydır da diyabet için glifor kullanıyorum.

Özellikle son 1 ay içinde 6-7 kiloya yakın bir kilo kaybım oldu.

Hiv kontrolümde 3 ay önce tespit edilemeyen viral yük geldi.

İlaç kullanıp yeniden pozitif noktasına gelen var mı yoksa kilo kaybı şeker için kullandığım glifora bağlı olabilirmi?

Glifor kilo vermek içinde kullanılıyormuş sanırım.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Evet glfor insülin direnci olupta zayiflayamayanlarin zayıflamak için kullandığı bir ilaç aynı zamanda. Bendede kilo vardı dahiliye doktoru arkadaşım direnci kırıp zayıflamam için önermişti..o dönem ise yaramıştı
tarafından
nekadar zamanda kaç kilo verdin ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
500 mg olarak mı yoksa 1000 mg olarak mı kullanıyorsun? Günde kaç kere içiyorsun ve saatleri nasıl ayarladın? Biktavry aldığın saat kaç?

Ben de kullanmayı düşünüyordum ama etkileşimden çekiniyordum da.Ona istinaden soruyorum.
tarafından
Sabah ve akşam olmak üzere 1000 mg lık kullanıyorum.

Tanı aldığım günden buyana sabah kahvaltı öncesi alıyorum Biktavry'i

Bi ara çok kilo almıştım özellikle göbek bölgemde inanılmaz yağlanma oldu fakat diyabet tanısını aldıktan sonra özellikle son 1 ay içinde 6-7 kiloya yakın kilo verdim daha doğrusu eski kiloma indim diyebilirim.

Bukadar hızlı sürede kilo verincede acaba yeniden pozitifemi düştüm diyede korkmadım değil yeniden test yaptıracağım en son 3 ay önce test yaptırmıştım.

Böyle bir durumu daha önce yaşayan oldumu diye merak ettim sadece.
tarafından

Glifor fazla kilosu olan kişilerde kullanılıyor.Dahiliyeciler yazıyordu hatırlıyorum.Kullanan arkadaşlarım vardı.Ona bağlıdır.İçin rahat etmiyorsa bir pcr baktır tabi yine de.Enfeksiyon doktoruna etkileşim açısından danışmış mıydın? @can073407

tarafından
Dahiliye doktorum biliyor durumumu ona göre yazdı sanırım gliforu söylemiştim kendisine çünkü
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Biktarvy kullanıyorum. Son kan tahlilimde glikoz değerinin ve kolesterolun bende de referans dışına çıkarak yükseldiğini gördüm. Şimdiden önlem almaya başladım. Yürüyüşler, tatlıyı kesmeler falan gibi. Muhtemelen ilacın beklenen ve sözü edilen potansiyel etkilerinden. Gerçekten bir tık daha dikkatli yaşamak gerekiyor galiba. Bu ilacı her gün almamız gerektiğine göre yaşam düzenine ekstra dikkat etmemiz lazım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben de Tivicay+Epivir kullanıyorum. Bende de hb1ac değerleri hep 5.2-5.6 arası salınıyor. Ailede diyabet öyküsü yok ama benim 5.6 gibi sınır değerleri görebilmem muhtemelen ilaç etkisi. Zaten bir kaç sunumda görmüştüm HIV ya da HIV ilaçları diyabeti bir tık tetikliyor olabilir. BU DEMEK DEĞİL Kİ HERKESTE BÖYLE OLACAK. Bir ihtimal sadece.

Soruna gelirsek iş yerinden tanıdığım iki kişi ve bir de amcamın eşi diyabet için kullandığı ilaçlardan dolayı yarı yarıya eridiler. Hatta yengem kısa sürede 64'ten 44'e düşünce doktor ilacı kesmek zorunda kaldı. İş yerinde de yine iki abi vardı, hatta ben birisine abi kanser manser gibi bir şey yok değil mi diye sordum, o derece kilo vermişti yani, yok diyabet ilaçlarından dolayı böyle oldu demişti.

Zaten 3 ayda bir HIV RNA yüküne baktırıyorsun dostum. Acaba viral yüküm mü yükseldi gibi soruları kafandan çıkar, yükselince zaten kontrolde yakalıyoruz, kontroller bunun için var. Kaldı ki viral yük artınca da öyle hemen 3-5 ayda kilo verdirmez diye düşünüyorum. En son hangi tarihte viral yüke baktırdın?
tarafından
3 ay önc baktırmıştım 6 ayda bir baktırıyorum normalde
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...