0 beğenilme 0 beğenilmeme
839 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi
Merhabalar, iki yıl önce önsevişme yaşadım biriyle. Hayatımda adı olmayan gelir geçer biriydi. Arada yazıp takılmak istiyor ama ben reddediyordum. Dün yine yazdı ve bende gitsin ve bir daha yazmasın diye hiv+ olduğumu söyledim. Normalde birilerine söylemekten çekinmiyorum. Geceden beri gözüme uyku girmedi o da biraz endişelendi ve kızdı bana. 7 ay önce otelde işe girmek için kan vermiş, üç tüp kan alınmış ben bu testlerden birinin hepatit hastalıklar için olduğu düşüncesindeyim. Bulaş olmayacağını biliyorum ama nedense birden tedirgin olmaya başladım acaba ona bulaştırdım mı diye? sizce tekrar gidip test vermesini istemeli miyim? Ayrıca o dönemde ağızda açık yaram vs bir şey yoktu.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
paranoya yapma rahat ol :)
tarafından
Geçti zaten sonra çok üzerinde durmadı 😀 teşekkür ediyorum
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bulaş olduğunu sanmıyorum. Sonuçta tedavi altındasın. Ama yine de bence insanlarla paylaşma durumunu. Başına gereksiz işler açabilirsin.
tarafından
Ben o dönemde hiv+ olduğumu bilmiyordum. Hah işte o da korkuttu acaba dava açar mı? Birine söyler mi diye?
tarafından
Dava açması da mümkün değil bence. Ama açsa bile bir şey elde edemez. Bu kadar paniklediyse testini olsun, ki negatiftir, bitsin bu dava. Ama yine söylüyorum bence kimseyle paylaşma. O kadar medeni ve ileri bir toplumda yaşamıyoruz maalesef.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Moderatörlere ve fobim olmadığına istinaden yazıyorum. Biliyorum öpüşme ve oral seks yoluyla bulaş çok zor ama o beni çok korkuttu. Söylemen gerekirdi, neden söylemedin falan dedi, googleye girip arattı, bulaşsa belirti verir miydi dedi bende anlatmaya çalıştım ama tatmin olmadı. Gerçekten çok endişeli ve tedirgin hissediyorum, nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hayır bu şekilde bulaş neredeyse imkansız.Kaldı ki sen de bilmiyormuşsun.İsterse gitsin dava açsın direk beraat edersin.Tanı aldığın tarih ortada sonuçta.
tarafından
Öyle ama işte ne biliyim tedirgin olmadan edemiyor insan.
tarafından
Tedirgin olman karşındaki şahsın tutumundan ötürü yoksa zaten sende biliyorsun virüs zor bulaşan bir virüs hemen öpüşme vs bulaşmaz içini ferah tut şikayet etse bile paradisenin dediği gibi sonuçta bilmiyormuşsun durumunu sende bunun için ne yapabilirsin ki. Herkese söylememen konusunda diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim evet saklamamak isteyebilirsin çokta saygı duydum hoşumada giden bir davranış ama maalesef bizim toplumumuzda sağlık çalışanları bile önyargılı böyle bir toplumda saklamak demeyeyimde açıklamamak en güzeli hiv+ durumumuzu ☺️
tarafından
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.. İki yıl oldu yani bir şey olsa çıkardı en azından hastane ziyareti artardı ama öyle bir durumda söz konusu değil.
tarafından

Sen de ne olursa olsun söyleme kimseye bunu.Kişi senden sonra başkalarıyla beraber olmuş ve onlardan da hiv bulaşı olmuş olabilir.İhaleyi sana yıkmaya çalışır.Mahkemede tek eşli olduğunu ispatlaması gerekir ki bu da mümkün değil.Hukuken için rahat olsun ama kendin için böyle riskleri tekrar almanı tavsiye etmem.Dertsiz başına dert alıyorsun.Ben senden sonra lezbiyen oldum,erkeklere tövbe ettirdin falan dersin yine böyle takıntılı birine denk gelirsen.Salla yani kafana takacağın bir durum yok @Dobby

tarafından

@paradise123 çok iyi fikir 😅

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...