0 beğenilme 0 beğenilmeme
950 kez görüntülendi
Test Sonuçları ve Genel Sorular kategorisinde tarafından
Merhaba arkadaşlar,ocak ayında 460000 kopya ile biktarvy kullanmaya başladım ilk ay testlerimde saptanamayana düştüm,İlaçtan memnunun ama kullandığım üç ayda ek bir hastalığım olmamasına rağmen 12 kg aldım, bu ilaca başlamadan önceki değişmeyen kg 10 kg fazla doktoruma belirtmeme rağmen değiştirelim istersen ama hepsi kg yapıyor gibi bir cevap aldım.Araştırdım evet yapıyor ama full iştah açıp özellikle tatlıya yöneltip 3 ayda 12 kg aldırmıyor okuduğum kaynaklarda 4-6 kg yazıyor.Pazartesi günü test vereceğim ve ilaç yazdıracağım lütfen bilgisi olan ve kullanan arkadaşlarım yardımcı olabilirmisiniz?Hangi ilaçla bu kg alımına son verebilirim?ve hangisinin yan etkisi yok? Şimdiden teşekkür ederim.

6 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun aramıza hoşgeldin

Biktarvy + antidepresan kullanıyorum.

Bu ikisini kullanmama rağmen kilo almadım (umarımda almam) başlıbaşına antidepresan kullansam bile iştah açıyor ama bence bu durum kişinin metabolizmasıyla alakalı.

Biktarvy saat kaçta içiyorsun? İçtikten sonra iştahın artıyormu ?

Eğer iştahını açıyorsa biktarvy , gece yatmadan önce iç öyle uyu.

Ben pozitif olmadan öncede antidepresan kullanıyordum kahvaltıdan sonra ve hiç kahvaltı yapmamışım gibi deli gibi acıkıyordum.
tarafından
Kilom yıllardır aynıydı bir iki kg belki oynardı dönemsel.kabızlık için bir tablet kullandığım için öğlen alıyorum ilacı ,çok tatlı seven biri değilken ve sağlıklı beslenmeye çalışırken ilaca başladıktan sonra tatlılar,colalar kısıtlıyorum ama engel olamıyorum maalesef yani bu ilaçla oldu bunlar şeker ölçümlerimde bişey çıkmadı.Size aldırmamış bazı antideprasanların kilo alımına engel olduğu hatta verdirdiğini duymuştum şanslısınız.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu arada L-carnitin ve gıda takviyesi içerikli kapsül kullanmak istediğimi belirttim ama doktorum etkileşimi olabilir L-carnitinin kullanma dedi onuda araştırıyorum fakat etkileşimine dair hiç bir yerde bilgi yok
tarafından
Drugs.com da levocarnitine veya L-carnitine olarak biktarvy ile eşleştirildiğinde etkileşim gözükmüyor.

Yine Medscap’te carnitin şeklinde bakıldığında biktarvy ile etkileşim gözükmüyor.
tarafından
Sen yağ yakımı için mi kullanmak istiyorsun? Bu öyle ağır bir şey değil, yan etkileri fazla yok. Doktorun belki farklı multi takviyesi düşündüğü için öyle demiştir ama L-karnitin olmadan da yağ yakarsın. Bence gerek yok, pahalı bir gıda ve sürekli yağ yakımı için kullanman lazım.
tarafından
Ve sürekli L-karnitinden sonra spor yapmalısın. Spor yapmadan bir işe yaramaz.
tarafından

Teşekkür ederim yorumun için @Mira

tarafından
Doktorum hivli hastalarla ilgileniyor ama net yada yeterli cevaplar alamıyorum,aşırı kilo alıyorum diyorum hepsi aldırıyor diyor,vitamin kullanmamı istemiyor,l carnitin ve bitki içerikli kapsülü götürüp gösteriyorum etkileşimi var,süt ürünlerine etkileşim olduğunu okudum buradan ve diğer forumlardan soruyorum yok diyor hastanemi değiştirmek istemiyorum sağlık sektöründe çalışıyorum uzak olduğu için ve duyulmasını istemiyorum.Spor yapmaya çok vaktim olmuyor maalesef.
tarafından
Spor yapmıyorsan L-carnitine fazla faydalı olmaz, yine sen bilirsin. Geçmiş olsun.
tarafından
Teşekkür ederim ,şu an herşeyi deneyebilirim aldığım kiloları vermek için
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben de biktarvy ve antideprasana başlayınca acayip kilo aldım. Hayatımın hiçbir döneminde antidepresan kullanmamıştım artı bir de biktarvy kullanınca tabi bir de ağır depresyon yaşayıp fiziksel ihtiyaçlarımı giderip sadece uyuduğum için 10 kilo aldım. Bugün yataktan hiç çıkmadım neredeyse.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tani aldigimdan beri 25 kilo aldim. Cesitli antidepresanlarda kullaniyorum hangisinin etkisi bilemem ama istah benimde cogu zaman durmuyor geceleri midem kazinmis sekilde uyaniyorum resmen ve aşırı bi tatli yeme istegi var. Son dr kontrolumde dr bile inanamadi cok kilo almissin spora başla dedi. Kolesterolümde yuksek çıktı çünkü. 2 3 haftadir kilom stabil bana kalirsa vucut bi noktadan dengeye oturacakmis gibi geliyor o yuzden cok takmıyorum.
tarafından
Ben antidepresanda kullanmıyorumki etkisi var desen doktorum bir ay falan sürer kilo alımın sonra durur demişti 3 ay oldu 12 kg oldu.Ben alkol sigara kullanmıyorum mümkün oldukça beslenmesine dikkat eden ,tatlı,asitli içeceklerle arası olmayan biriyken şimdi gece yarısı bisküviler,colalar aynı sen gibiyim .Forumda çeşitli ilaçlardan biktarvy a geçen var ama kilo alımı nedeniyle başka ilaca geçip faydasını gören oldumu acaba?
tarafından

@Apollo @joelbarish Ben henüz art almaya başlamadım, fakat geçmişte iki defa kısa süreli antidepresan kullandım ve ikisinde de kilo aldığım için bıraktım. Antidepresanlar beni mutlu ve umursamaz hissettiriyor ve ben de hiç takmadan habire yiyordum, hayatımda hiç görmediğim kiloya ulaşmıştım her iki seferde de. Keşke antidepresan almadan kafanızı toparlayabilmeyi başarabilseniz. Ben geçmiş olumsuz deneyimlerimden ötürü o yola bir daha hiç girmemeyi düşünüyorum ama tabii belli de olmaz.

tarafından

@oxselus evet, tahlil-test sürecindeyim hâlâ.

tarafından
İki gündür antidepresan almıyorum daha doğrusu cipralex sakinleştirici almıyorum ve daha iyiyim. Erken uyuyorum, beslenmeme dikkat ediyorum, sigara acayip kötü etkiliyor beni hala bir iki tane içiyorum. Kesinlikle bırakmam lazım. Kendini dışardan izlemek çok kötü bir şey. Ve insanların gözleri de senin hareket ve tavırlarını izliyor. Acaba bu çocuk nasıl diye. Verdiği tepkiler normal mi diye. Hem kendini izlemek, hem izlenildiğini bilmek çok fena bir duygu.
tarafından

@joelbarish Bana da insanlar neden durgunsun bir şeyin mi var diye sorar oldular, beni de çok tedirgin ediyor bu çünkü belli etmemem lâzım, hani bir şeyi gizlemeye çalıştıkça daha çok belli edersin ya belki de böyle yapıyorum elimde olmadan. Sigara ben de içiyorum valla, hem de hiç umursamadan, pöfür pöfür, çünkü benim belirsizlikler de var şu an, kimi testler yenilenecek sanırım, kemik testi yapılmadı henüz, mr de yapılacak feci başağrım var çünkü, beynimde tutulum yapıyormuş gibi hissediyorum. net değil yani beni ne beklediği, sigara hiç takmıyorum o açıdan.

tarafından

@oxselus yanlış anlama ama daha iki ay önce tanı almışsın ve yok kafanda büyüteceğin şey değil yok zamanla geçecek, kabullenmesi ve alışması zor gibi ancak birkaç yıldır pozitif ve tedavi altında olan biri söylese anlam ifade edecek şeyler yazmışsın. belki haklısın ama bırakalım da bu tür yorumları deneyimliler yapsın, ancak onlar söyleyince iyi hissettirebilir ve dikkate değer olabilir. kıymetli yorumun için sağol yine de.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
milagros kardeşim aynı sıkıntı maalesef bendede var..hatta biktavrden ,tivicay-epivire geçmek başlıklı bi konu açmıştım yakın zamanda...bende 25 kilo aldım uzun dönemde...senin bu kadar kısa bi zamanda 12 kilo alman bana kalırsa başka bi sebepten olabilir..ben 25 kiloyu 10 yıl süresince aldım..

ama anladığım kadarı ile sen 4 aylık bi süre zarfında almışsın..tamam ilaçların uzun dönemde kilo aldırıcı etkileri var ama seninkinde sanki bi anormallik var..

ben yaptığım araştırmalarda biktavry içindeki tenofovir alefenamida etken maddesinin kilo aldırıcı olduğunu öğrendim..bu yüzden tivicay-epivire çok yakın bi zamanda geçiş yaptım..

fakat tivicay in etken maddesi dolugrevatir inde bazı bünyelerde kilo yaptığına dair çalışmalar var..mira bundan bahsetmişti yanılmıyorsam...yani sakal-bıyık dedikleri hikaye başımıza gelen..

keşke bazı üyelerin dedikleri gibi günde 1 hap atıp normal yaşantımıza devam edebilsek..ama kazın ayağı öyle değil..

ben tivicay-epivire yeni başladığım halde 2 kilo kadar verdim..ama 1 hafta ilacın etkileri açısından çok kısa bi zaman dilimi...baktın olmuyor sende biktavrden başka bi ilaca (ki en mantıklısı gene ikili rejim olan tivicay-epivir bence) geçiş yapmayı deneyebilirsin..baktın olmadı gene biktavrye dönme kapısı açık..bu tip geçişlere swift deniliyormuş ve direnç geliştirme ihtimali zayıfmış dr.un dediğine göre..

 kaybedecek bi şey yok bana kalırsa..dr.ununda kararı önemli tabi..bazı dr.lar bu tip ilaç değişikliklerine çok sıcak bakmıyor..bide yeni rapor çıkacak, ilk ay 1 kutu falan gibi işler var ama onlar çokta sıkıntı olmasa gerek..
tarafından

@kervan Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.Karmaşık bir sarmal içindeyim ne yapıcam bilmiyorum forumlarda araştırdığım kadarıyla tivicayında kilo yaptığı ayrıca alerjik realsiyonlara yol açtığı,benimde ezgamam var zaten,epivirinde istemsiz kas hareketleri ve yoğun kemik ağrıları yaptığını bir kaç kişide okudum.Biktarvy başlarda kabus ve uyku bozukluğu yapmıştı o kadar.Doktorumla kilo problemimi paylaştığımda vücut kendini topluyor çok normal ayrıca 5-6 kg alırsın düzene oturunca kilonda normale döner demişti.ben akut dönemde tanı aldım,o zamanda bir çok kişi kilo kaybı yaşamış fakat bende olmadı kilo kaybı kendimi bildim bileli 2-3 kg belki dengesizliğim olmuştu.Bu arada anormal kilo alımına sebep olabilecek tiroid,şeker vs. Tahlillerim normal çıktı.Ne yapıcam hiç bilmiyorum söylediğin gibi sakal bıyık bu konuda net bilgi alabileceğimiz biri yada bir dernek platform yokmudur acaba?

tarafından

@Milagros kardeşim ben 10 yıldır bu kilo alma mevzusunu takibimi yapan doktorlara anlatıyorum..hocam bu iş normal değil..kilo problem bende diyorum..fakat her seferinde aldığım cevap önceliğimiz seni yaşatmak, fit yapmak değil cevabını alıyorum..

şimdi bu lafın üstüne ne desek boş..işin aslı dr.ların büyük çoğunluğu kilo alımı konusunda yapacak bişey yok deyip konuyu geçiştiriyor..

dernekler bu tip farmalojik yan etkiler konusunda topu dr.a atıyor..dr ne diyorsa onu yapın diyor..dernek bu konuda ne diyebilirki ?

burda sıkıntı şu: bazı bünyeler kilo almaya çok yatkın..bide bu ilaçları kullanma mecburiyeti oluşunca ne yazıkki kilo almaktan kaçış yok gibi..ha bunu kafaya takmamak mümkün değil..ama ilaçları kesmek gibi bi alternatifimizde yok ...

ben 1 haftadan beri tivicay-epivire geçtim...yan etki açısından bi sıkıntı göremedim..yani yaza kadar önümüzde 2 ay var..hedefim en azından 5 kilo vermek..şimdiden 2 kilo gitti...diet-spor zaten hayatımda var..bakalım ne olacak..

bana kalırsa bi müddet daha biktavrye devam et..baktın stabil şekilde kilo almaya devam ediyorsun sende bi ilaç değişikliği yaparsın..

bu arada aldığın kaloriyi bi şekilde saymaya çalış..bol su iç..protein ağırlıklı beslen..mümkünse 2 öğün yap...3 öğün yapıyorsan ara öğün kesinlikle yapma..spora gidemesen bile hareketsiz kalma..tatlıyı azalt.. benim aklıma bunlar geliyo

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bütün hiv ilaçlarında kilo alma sorunu yaşayan insanları okudum burada. 5.5 senedir tedavi görüyorum ve bunun son 3 senesi Bictavry ile geçti. Ancak çok ciddi disiplinle spor yaptığım için hiç böyle şeyler yaşamadım. Ben de sağlık çalışanıyım ve seni yorgunluk konusunda anlıyorum ama bir şekilde spora zaman ayırabilirsin. Bu kadar kilo alımından ilacın sorumlu tutulamaz. Yüksek ihtimal beslenme biçimin, hareketsizliğin en büyük etmendir. Bunu etraflıca ve realist bir bakış açısıyla değerlendirirsen çözümler bulabileceğine inanıyorum
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...