0 beğenilme 0 beğenilmeme
463 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Merhaba arkadaşlar, ben 2.5 yıllık bir tanıyım ve eski forumda hesap açıp birkaç soru sormuşluğum da vardı ama yeni siteye geçildiğinden beri uzaktan takip ediyordum. Yakın zamanda iki iş teklifi aldım ve işin konumu ve maaş açısından son aldığım teklif bariz şekilde daha iyi. Tabii gelin görünki işin şartları maaşı pek umrumda değil benim ilk endişem sağlık raporu konusu oluyor, kendimi yiyip bitiriyorum. Forumda sağlık raporu süreçlerinin baştan sona nasıl geçtiğini anlatan çok az yorum var, birileri benim gibi işe gireceğinde soru soruyor sonra hiç cevap vermiyor işe girdi mi neler oldu bilemiyoruz.

Bahsettiğim iş yeri benden işe giriş evrakları arasında sadece Akciğer Mikrofilm'i istedi. Onu da verem savaş dispanserilerinden alabiliyoruz. Çalışacağım iş az tehlikeli sınıfında tamamiyle beyaz yaka bir iş. Sağlık durumumla istenen tek şeyin akciğer mikrofilmi olması beni biraz düşündürdü. Tekrar sordum hatta teyit almak için ve mikrofilm raporunun yeterli olacağını söylediler. Daha önce bu raporu alıp işe gireniniz oldu mu? Sonrasında ayrı bir muayene veya tarama yapılıyor mu? Daha önce yaşlı bir işyeri hekimi tarafından stajımı yapamamıştım, işe girişimi yapmadığı gibi işverene durumumu ifşa etmişti. Bu konuda hep endişeleniyorum o yüzden. Eğer tecrübesi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben de bundan şikayetçiyim, işe giriş sonrası ne olup bittiğine dair veya herhangi başka bir konuda geri dönüşler çok az kişiden oluyor.

Sen de araştırmışsındır belki mikrofilm konusunu, daha ufak boyutlarda oluyor bu film, grafiye göre. Hatta filmi almayıp tek sonuç raporunu bile alabilirsin. İşyerleri grafi yerine mikrofilmi/raporunu saklaması daha kolay olduğu için tercih ediyor olabilirler. Sadece akciğer mikrofilmi istendiysede bir anlam yüklemeye gerek yok. Sadece o istenmiştir..
tarafından

Teşekkürler @Mira ilgin için ben de o şekilde araştırdım. Şimdilik elimden gelen tek şey istedikleri raporu almak, devamında ne olacak bakalım. Gelişmeleri yazacağım buraya.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Gerek yok demek ki teyit amaçlı sormuşsun. Ama tabi işyeri hekimi onay kağıdı alırken yine de başka bir hastalığın var mı diye sorması muhtemel, söylemezsin.
tarafından
İşte belirsizlik durumu rahatsız ediyor maalesef :( İki seçenek birisini mutlaka elemem gerekecek, seçtiğim işten de hiv durumu nedeniyle ret yersem üzücü olur.
tarafından
Durumdan bağımsız hangi teklif daha iyiyse ona başvur düşünme. Varsın başına eski yaşamış olduğun şey gelsin, olmazsa da sağlık olsun kendileri kaybeder. Beni bu sebeple kabul etmeyecek bir yeri rezil ederim açıkçası, net.. 😂
tarafından
Galiba öyle yapacağım, teşekkürler fikirlerin için
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Arkadaşlar merhaba, bir güncelleme yapmak istiyorum. Bu hafta işe girişim yapıldı ve sağlıkla alakalı olarak sadece akciğer mikro film sonucumu teslim ettim. Herhangi bir sağlık taraması, işyeri hekimi muayenesi ile karşılaşmadım. İşyeri hekimi de yok galiba. Tamamen beyaz yaka bir iş olduğu için olabilir. İleride başka gelişmeler olursa sizlerle paylaşacağım.

Bu arada grup tipinde özel sağlık sigortası yapıldı, başvuru formunu hiçbir hastalığım yok olarak doldurdum. Daha önce tamamlayıcı özel sağlık sigortasında da bu şekilde doldurmuştum ve bir sorun yaşamamıştım.
tarafından

Geri dönüş için teşekkürler @Poseidon

tarafından
Geri dönüş için ben de teşekkür ederim. Burada genelde bu tarz işlemleri bitirip olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapan insanların sayısı çok az, hatta yok diyebilirim. Bu yalnızca iş ile ilgili değil, genel olarak böyle ve biz de sürecin devamını bilmediğimiz için başlık açan arkadaşlara yol gösteremiyoruz. Aklımızda bulunsun, yazdıkların. Yeni işinde de başarılar dilerim.
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...