Gönderen Konu: Karaciğer Problemleri  (Okunma sayısı 1139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JohannD

  • Üye
  • *
  • İleti: 25
Karaciğer Problemleri
« : Haziran 26, 2020, 12:18:02 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,

Ocak ayından beri tedavi oluyorum. Covid sürecinde doktora gidememiştim, fakat bugün gittim.

Bugün çıkan sonuçlarda SGOT: 99 gözüküyor. 32-55-99 olarak 3 kan testimde de artmış. Bu beni biraz endişelendirdi. Yüksek ihtimal kullandığım haplar karaciğere ağır geliyor. Bu durumlarda nasıl bir yol izliyorlar?

Daha önce başına gelen oldu mu? Tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Çok teşekkürler.


Hiv ve Aids

Karaciğer Problemleri
« : Haziran 26, 2020, 12:18:02 ÖS »

iss

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 1669
Ynt: Karaciğer Problemleri
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2020, 11:11:59 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,

Ocak ayından beri tedavi oluyorum. Covid sürecinde doktora gidememiştim, fakat bugün gittim.

Bugün çıkan sonuçlarda SGOT: 99 gözüküyor. 32-55-99 olarak 3 kan testimde de artmış. Bu beni biraz endişelendirdi. Yüksek ihtimal kullandığım haplar karaciğere ağır geliyor. Bu durumlarda nasıl bir yol izliyorlar?

Daha önce başına gelen oldu mu? Tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Çok teşekkürler.

Normalde sık görülen bir durum değildir ama sonucta içtiğimiz ilacların bir bölümü karaciğer vasıtasıyla vücuttan atılır. Bu nedenle yan etki ihtimali var ama bu sonuca göre en iyi kararı doktorun verir. Kafana takılacak bir durum yok. Bir çok secenek mevcut ilac konusunda. O yüzden en kötü ihtimalle ilaç değişikliği olur eğer sorun ilaç yan etkisi ise.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2020, 12:10:28 ÖS Gönderen: iss »
Sakladığın sır senin esirindir.
Açığa vurursan sen onun esiri olursun.

JohannD

  • Üye
  • *
  • İleti: 25
Ynt: Karaciğer Problemleri
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2020, 04:15:36 ÖS »
Tesekkurler.

Umarim oyledir. Cd3 ve cd8 sayisida oldukca yuksek cikti.

Randevum cuma gunu ama oldukca endiseliyim.

Hiv ve Aids

Ynt: Karaciğer Problemleri
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2020, 04:15:36 ÖS »

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6313
Ynt: Karaciğer Problemleri
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2020, 09:13:20 ÖÖ »
Korkulacak bir değer değil bu henüz, ama takip gerekebilir, drun ultrason ile karaciğerine baktırabilir, başka sebep olabilecek şeyleri araştırılabilir. Özellikle başka ilaç kullanımı, sağlıksız beslenme, aşırı kilolu olmaya bağlı karaciğer yağlanması vs. gibi. Korkma, drunun dediklerine uy.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
13 Yanıt
2392 Gösterim
Son İleti Mart 30, 2018, 11:18:22 ÖS
Gönderen: Candle1
11 Yanıt
2757 Gösterim
Son İleti Mart 21, 2018, 03:15:14 ÖÖ
Gönderen: googling
11 Yanıt
2391 Gösterim
Son İleti Nisan 22, 2018, 05:54:09 ÖS
Gönderen: agurel
9 Yanıt
3083 Gösterim
Son İleti Kasım 09, 2018, 11:40:52 ÖS
Gönderen: iss
8 Yanıt
2028 Gösterim
Son İleti Şubat 18, 2020, 12:56:20 ÖS
Gönderen: Luna