Gönderen Konu: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR  (Okunma sayısı 1875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaanT

  • Üye
  • *
  • İleti: 35
KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« : Ağustos 30, 2019, 06:39:40 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar

İki gün önce kan testi verdim ve sonuçların bazı kısımlarına kafam takıldı. Rica etsem konuyla ilgili beni aydınlatabilir misiniz?

Sevgilerimle.

Hidroksi Vitamin D3 22.31 - ( referans arası 20 ile 50 arası )
Vitamin B12 189  - (126 - 255 referans arası )
Anti HAV Total  60 Y Pozitif ( ???????? )
Kolesterol 249 ( referans aralığı; 200 den az olmalı )
Trigliserid 151  (referans aralığı; 150 den az olmalı )
HDL kolesterol 46  (referans aralığı; 40 dan az olmalı )
LDL kolesterol- 173 (  referans aralığı; 150 den az olmalı )
Gamma glutamil transferaz 27 (referans aralığı; 0 - 55 )
Demir (Serum)   - 1824   (referans aralığı; 700 - 1800 )
UIBC (Demir Bağlama Kapasitesi) 1771 ( referans aralığı; 1550 - 3550 )
Total Demir Bağlama Kapasitesi 3595 ( referans aralığı; 2450 - 4500 )
( NOT; HİV RNA NEGATİF )

SORULAR
* Anti HAV Total  60 Y Pozitif ------ NEDİR?
* Kolesterol 249 - Trigliserid 151 - LDL kolesterol- 173
İYİ BESLENDİĞİM VE DÜZENLİ SPOR YAPTIĞIM HALDE SİZCE NEDEN YÜKSEK ÇIKIYOR?
* Demir (Serum)   - 1824 NEDEN BU KADAR YÜKSELMİŞ OLABİLİR?

1 seneye yakın Triumeq kullanıyorum.

KONUYLA İLGİLİ BENİ AYDINLATIRSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

Hiv ve Aids

KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« : Ağustos 30, 2019, 06:39:40 ÖÖ »

Dreamtheater

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 201
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2019, 01:46:49 ÖS »
Öncelikle geçmiş olsun anti hav pozitif demek daha önce hepatit a virüsü ile karşılaşılmış ya aşı olunmuş yada hepatit a ile enfektesiniz anlamına geliyor

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 3171
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2019, 03:03:40 ÖS »
İlaçların kolesterol arttırıcı etkisi var. Herkeste aynı etkiyi yapmasa da bazilarimizda oluyo kolesterol,trigliserit yüksekliği. Bende de var. Sağlıklı beslenerek kontrol altında tutuyorum

Hiv ve Aids

Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2019, 03:03:40 ÖS »

KaanT

  • Üye
  • *
  • İleti: 35
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2019, 04:24:39 ÖS »
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Sizlere de geçmiş olsun. Beslenmeme olduğunca dikkat ediyorum ve düzenli sporumu da yapıyorum fakat buna rağmen değerlerin böyle üst bir seviyede gelmesi beni şaşırttı açıkçası. Bir senedir triumeg kullanıyorum. Kalp ile ilgili ara ara hafif bir nefes darlığı ve kalbimin yerini nefes alırken hisseder oldum. Kardiyologla görüştüm.Ekolar, efor testleri verdim fakat bir şey çıkmadı. Yani vücudumda çözümleyemediğim bir durum var ve ne olacak bilemiyorum. Bu konular hakkında aynı durumları deneyimlemiş fikri olan arkadaşlar süreçlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Sevgilerimle

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 3171
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2019, 05:06:16 ÖS »
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Sizlere de geçmiş olsun. Beslenmeme olduğunca dikkat ediyorum ve düzenli sporumu da yapıyorum fakat buna rağmen değerlerin böyle üst bir seviyede gelmesi beni şaşırttı açıkçası. Bir senedir triumeg kullanıyorum. Kalp ile ilgili ara ara hafif bir nefes darlığı ve kalbimin yerini nefes alırken hisseder oldum. Kardiyologla görüştüm.Ekolar, efor testleri verdim fakat bir şey çıkmadı. Yani vücudumda çözümleyemediğim bir durum var ve ne olacak bilemiyorum. Bu konular hakkında aynı durumları deneyimlemiş fikri olan arkadaşlar süreçlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Sevgilerimle
Korkulacak yükseklikte değil aslında. Kontrol altında tutulabilir durumda. Zaten çok yukeselse de kolesterol ilaclariyla dengede tutmak mümkün.

MyCure

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 96
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2019, 09:49:18 ÖÖ »
@KaanT Merhaba,

Senin durumunu bende çok yaşadım ve hala zaman zaman yaşıyorum. Kalp problemleri tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum çünkü, Mutlaka sende okumuşsundur TRIUMEQ kullananlarda kalp rahatsızlığı olma ihtimali var diye yorumlar var. Ben bu yazıyı okuduktan sonra vücudumu çok dinlemeye başladım ve kalbimin karnımdan attığını fark ettim ve sonra nette araştırma yaparken AORT ANEVRİZMA diye bir şey okudum. Karnımızın içinden geçen en büyük atardamarımız. Bu damarın patlaması halinde çoğunlukla ölümle sonuçlanacağını, Patladığı anda yanında damar cerrahi olsa dahi %10 kurtulma şansın olacağını, belirtilerinden biri karında nabız atması v.s okudukça kendimi daha kötü hissettim ve yaklaşık 1 ay önce kardiyolağa gittim. Kardiyolog BT anjiyo istedi ve gidip hemen çektim. Sonuç ; damarlarım çok iyi durumda, aort ölçülerim gayet normal. Bunu duyduktan sonra  ciddi rahatladım, vücudum hafifledi ve artık kendimi kötü hissetmiyorum.


Yani dostum, psikoloji çok önemli bir şey, vücudumuzla ilgili herhangi bir yerimizi düşündüğümüzde aslında beynimizden onu istiyoruz. Beynimize mutlaka iyi telkinlerde bulunmalıyız. Evet pozitiflik durumumuz bilinç altımızda büyük bir yük ve gizli stres oluşuyor. Vücudumuzdaki stresi boşaltmamız çok elzem. Bunun için en hızlı çözümde ağlamak , evet ağladığımızda her bir damla göz yaşının içinde stres yükleri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış.

Bu arada trigliserid, kolestrol yüksekliğinde ilacın etkisi olduğunu bende düşünüyorum. Trigliserid düşürmenin en hızlı yöntemi akşam 6-7 den sonra hiç bir şey yememek (meyve dahil).


Herkese iyi forumlar,




KaanT

  • Üye
  • *
  • İleti: 35
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2019, 01:48:51 ÖÖ »
Hastalığın psikolojisini süreç içerisinde atlattım fakat sürekli birşeylerin çıkması insan da evham durumu yaratıyor. Her yönden yükü ağır bir hastalık. Evet ilaçları aldığımızda bir problem teşkil etmiyor ama ilacın süreç içerisindeki yan etkilerini düşünce ister istemez etkileniyorum. Psikolojik olarak hastalığı kafama takan biri değilim. O şekilde bir yaşam kişiyi ne kadar aşağılara çekebileceğinin empatisini yapabiliyorum. Daha az kaygı ile hayatıma devam ediyorum ama işte bir tahlil sonucu bile bam teli gibi etkiliyor. Neyse konu uzar gider. Mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu hafta rapordaki değerler için doktoruma görüneceğim, bakalım o ne diyecek. Sağlıcakla kalın.
Sevgiler.

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2019, 10:41:25 ÖÖ »
Kolesterol çoğu kişide yükseliyor ilaçlar yüzünden. Drun gerekli önerileri yapacaktır. Hiç bir şekilde düşmezse koruyucu amaçlı en düşük doz kolesterol ilacı başlayabiliyor drlar. Bir araştırma hiv pozitiflerde en düşük doz kolesterol ilacının kalp damar hastalıklarına karşı çok koruyucu olduğunu ispatlamaya çalışıyor, gelecekte tedavi rehberlerine de girebilir.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

cercei

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 543
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2019, 11:55:40 ÖÖ »
Mevcut kolesterol değeri zaten kalp hastalığına evrilecek bir değer değil. Üst sınırdasınız, spor yaptığınız için muhtemelen protein ağırlıklı beslenmişsinizdir. Öğünlerdeki protein içeriğini biraz azalttığınızda düzelir. Panik atak hastası olarak, o çarpıntının tamamen psikolojik olduğunu söyleyebilirim.  ;)
There's a light guiding my way.

KaanT

  • Üye
  • *
  • İleti: 35
Ynt: KAN DEĞERLERİMDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2019, 01:21:17 ÖS »
teşekkür ederim ilginize.Sevgiler.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
3054 Gösterim
Son İleti Ekim 13, 2016, 09:42:17 ÖS
Gönderen: Mavera
3 Yanıt
3313 Gösterim
Son İleti Mart 02, 2017, 03:14:58 ÖS
Gönderen: bejaia
5 Yanıt
2214 Gösterim
Son İleti Ekim 01, 2017, 06:47:34 ÖÖ
Gönderen: Mavera
8 Yanıt
2888 Gösterim
Son İleti Mart 08, 2019, 10:06:03 ÖÖ
Gönderen: masmahe
5 Yanıt
1375 Gösterim
Son İleti Şubat 26, 2021, 12:19:36 ÖS
Gönderen: pzHIV