Gönderen Konu: Hastaneye Yatiriliyorum  (Okunma sayısı 3282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beybisi

  • Ziyaretçi
Hastaneye Yatiriliyorum
« : Kasım 19, 2017, 02:12:15 ÖS »
dun haseki acile aşırı balgam sebebiyle gittim. akciger filmi tomografi ve kan tahlili sonucunda doktor tuberkuloz oldugumu soylediler ancak balgam tahlilini gormek istediler. dualarınızı esirgemeyin. insaallah sonuclari ve yasadiklarimi buradan paylasicam.

Hiv ve Aids

Hastaneye Yatiriliyorum
« : Kasım 19, 2017, 02:12:15 ÖS »

Ryuk

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 76
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2017, 01:04:49 ÖÖ »
Canim cok cok gecmis olsun
Umarim bir an once iyilesirsin Dualarim seninle bir an once toparla kendini

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2017, 07:30:47 ÖÖ »
Çok üzüldüm. Nasıl olur bu, tüberküloz bir günde çıkmaz ki, hiç belirtin yok muydu drun daha önce akciğer filmi çekmemiş miydi, verem için tarama testi ve koruyucu tedavi almamış mıydın?

Malesef verem hiv pozitifleri çok seviyor yakalanma şansımız negatiflerden yüz kat fazla

Balgam sonucu arb + gelir ise evet tüberküloz denilebilir. Yok sadece akciğer filmindeyse normal zatüre de olabilir. İnşallah tüberküloz çıkmaz. Çıkarsa da üzülme, tedavisi var biraz zor tedavi ve ÇOK İYİ UYMAN GEREKİYOR yoksa tüberküloz da hiv gibi direnç geliştirebiliyor.

Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Hiv ve Aids

Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2017, 07:30:47 ÖÖ »

beybisi

  • Ziyaretçi
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2017, 07:39:48 ÖÖ »
daha onceden tbc gecmisim vardi 2 kere nuksetmisti. boyle birseyin olacagini biliyodum zaten. ancak bu sefer hic bi belirtisi olmadi sadece aşırı balgam sebebiyle gittim doktora ve tomogragi sonucu boyle dediler bakalim bugun balgam tahlili yapilacak

Fuat

  • Ziyaretçi
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2017, 08:35:27 ÖÖ »
Çok üzüldüm. Nasıl olur bu, tüberküloz bir günde çıkmaz ki, hiç belirtin yok muydu drun daha önce akciğer filmi çekmemiş miydi, verem için tarama testi ve koruyucu tedavi almamış mıydın?

Malesef verem hiv pozitifleri çok seviyor yakalanma şansımız negatiflerden yüz kat fazla

Balgam sonucu arb + gelir ise evet tüberküloz denilebilir. Yok sadece akciğer filmindeyse normal zatüre de olabilir. İnşallah tüberküloz çıkmaz. Çıkarsa da üzülme, tedavisi var biraz zor tedavi ve ÇOK İYİ UYMAN GEREKİYOR yoksa tüberküloz da hiv gibi direnç geliştirebiliyor.

Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay


Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay

Bu bilgiler için teşekkürler.

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2017, 09:00:44 ÖÖ »
Anladım. Nüks ise iğne ile de tedavi olman gerekecek.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

heavy-stuff

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 140
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2017, 10:25:28 ÖÖ »
Beybisi; cok gecmis olsun.
Tedaviye uya**k iyi olacagina ve hemen atlatacagina inaniyorum.
Bakan kimse varmi, yoksa isten izin alip bir hafta sana destek olabilirim, hastanede calisiyorum benim icin zor olmaz

lordstark

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 356
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2017, 10:30:49 ÖÖ »
Geçmiş olsun inşallah iyi haberler alırsın rabbim şifanı kolaylaştırsın.
Toplumun yargısını kırsaydık herşey mükemmel olurdu...

uzaklara

  • Üye
  • *
  • İleti: 45
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2017, 10:55:40 ÖÖ »
Çok geçmiş olsun. Bizler belli konularda kendimizi şanssız görsek de Sıkıntılarla başa çıkma konusunda da diğer insanlara göre çok daha güçlüyüz öyle değil mi?
 
Ama şu ilaç etkileşim olayları mühim. mutlaka doktorların da farkındadır ama sen de atlama. tekrar çok geçmiş olsun...

hk

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 862
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2017, 10:58:54 ÖÖ »
beybisi , cok gecmis olsun ..
inşallah ciddi bir  durum yoktur ve iyi haberler alırsın
Allahtan acil sifalar dilerim ,dualarimiz seninle.

tribani

  • Üye
  • *
  • İleti: 48
  • “Umudunu kesmeyenlerin hatrına dönüyor dünya”
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2017, 11:31:05 ÖÖ »
Çok üzüldüm. Nasıl olur bu, tüberküloz bir günde çıkmaz ki, hiç belirtin yok muydu drun daha önce akciğer filmi çekmemiş miydi, verem için tarama testi ve koruyucu tedavi almamış mıydın?

Malesef verem hiv pozitifleri çok seviyor yakalanma şansımız negatiflerden yüz kat fazla

Balgam sonucu arb + gelir ise evet tüberküloz denilebilir. Yok sadece akciğer filmindeyse normal zatüre de olabilir. İnşallah tüberküloz çıkmaz. Çıkarsa da üzülme, tedavisi var biraz zor tedavi ve ÇOK İYİ UYMAN GEREKİYOR yoksa tüberküloz da hiv gibi direnç geliştirebiliyor.

Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay
   Merak ettigim bisey var Veremin genel belirtileri nedir ve kan testiyle anlaşılır mı ? Ve 2 haftalık tedavi sürecinden sonra tamamen geçiyor mu?

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2017, 11:43:19 ÖÖ »
Çok üzüldüm. Nasıl olur bu, tüberküloz bir günde çıkmaz ki, hiç belirtin yok muydu drun daha önce akciğer filmi çekmemiş miydi, verem için tarama testi ve koruyucu tedavi almamış mıydın?

Malesef verem hiv pozitifleri çok seviyor yakalanma şansımız negatiflerden yüz kat fazla

Balgam sonucu arb + gelir ise evet tüberküloz denilebilir. Yok sadece akciğer filmindeyse normal zatüre de olabilir. İnşallah tüberküloz çıkmaz. Çıkarsa da üzülme, tedavisi var biraz zor tedavi ve ÇOK İYİ UYMAN GEREKİYOR yoksa tüberküloz da hiv gibi direnç geliştirebiliyor.

Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay
   Merak ettigim bisey var Veremin genel belirtileri nedir ve kan testiyle anlaşılır mı ? Ve 2 haftalık tedavi sürecinden sonra tamamen geçiyor mu?

Veremin belirtileri iki haftadan uzun süren geçmeyen öksürük, balgam, gece terlemesi, kilo kaybı, balgamda kan gelmesi.

Tanı akciğer filmiyle ve/veya balgam tahliliyle konulur. Kan tahlilinde crp ve daha da çok sedim yüksekliği ipucu olabilir ama tek başına veremi kanıtlamaz. Tanıda çok arada kalınan vakalarda tomografi ve quantiferon gibi daha ayrıntılı tetkikler yapılabilir ama genelde akciğer filmi ve balgam tahlili yeter veremi göstermede.

Tedavi EN AZ 6 AY sürer, bazı durumlarda uzayabilir. İlk 2 ay yoğun ilaç alınır (4 farklı ilaç, 9-10 tablet) sonra daha az ilaçla devam edilir. İLAÇLARI AKSATMAMAK ÇOK ÖNEMLİDİR yoksa verem direnç gelişir. Tedaviyi yarım bırakmak da direnç gelişimine sebep olabilir: dirençli verem tedavisi çok daha zordur, daha ağır ve fazla ilaç gerekir (günde 20 hap ve artı kalçadan iğne) ve tedavi süresi 2 seneye uzar.

Her hiv pozitif verem için akciğer filmi çekmeli, ppd testi yapılmalıdır. Ppd tek başına hastalığı göstermez ama olası bir teması gösterir, 5 mm yüksekse, ve filmde/balgamda aktif verem hastalığı yoksa, kişi verem hastası değildir ama ileride olabilir diye koruyucu tedavi tek ilaç verilir 6 ay-9ay boyunca. Bunun verem hastalığına yakalanmayı büyük ölçüde önlediği kanıtlanmış, ben de aldım. Tek olan ilaç inh (isoniazid) ilaçlarımızla etkileşmiyor.

Ancak asıl tedavide kullanılan rifampisin stribild ve genvoya ile ÇOK CİDDİ etkileşiyor ASLA beraber alınmamalı!!! ASLA, ASLA, ASLA! Tivicay alınıyorsa çift doz tivicaye geçilmeli (çünkü tivicayın kandaki dozunu yarıya düşürüyor.)

Artan verem vakaları ve özellikle tedavilerini yarım bırakıp kaçıp giden, izi bulunamayan insanlar çoğaldı, her yerde kol geziyorlar. Her hafta hastanemize yeni dosyalar geliyor tedavi başlayıp yarım bırakan, ulaşılamayan kişiler, bu kişiler kayıt için size başvurursa hemen haber verin diye, aranıyorlar yani bildiğin! Çoğu yabancı uyruklu, göçmen, kaçak, ve her yerdeler. Bulunamıyorlar. Tedavi yarım bıraktıkları için de dirençli verem taşıyor ve herkese dirençli bulaştırıyor olabilirler-tehlike çok büyük. Sıkış tıkış metrobüste en arkada durmadan öksüren esmer ve çelimsiz adamdan korkmamız lazım. Bulaş yolu öksürünce havaya saçılan damlacıklar mikroplar çünkü.

Hastanede göğüs ve enfeksiyon hocalarımız hepimize eğitim verdi bu konuda, ayrıntılı kitapçıklar dağıtıldı, özellikle her hocanın verem için risk faktörlerini sayarken en başta hiv demesi beni etkiledi, ben de ek olarak okudum, araştırdım, hatta anladık mı diye küçük bir test yaptılar en yüksek puanı ben almıştım. 
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2017, 11:57:19 ÖÖ Gönderen: Mavera »
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

tribani

  • Üye
  • *
  • İleti: 48
  • “Umudunu kesmeyenlerin hatrına dönüyor dünya”
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2017, 12:20:11 ÖS »
Çok üzüldüm. Nasıl olur bu, tüberküloz bir günde çıkmaz ki, hiç belirtin yok muydu drun daha önce akciğer filmi çekmemiş miydi, verem için tarama testi ve koruyucu tedavi almamış mıydın?

Malesef verem hiv pozitifleri çok seviyor yakalanma şansımız negatiflerden yüz kat fazla

Balgam sonucu arb + gelir ise evet tüberküloz denilebilir. Yok sadece akciğer filmindeyse normal zatüre de olabilir. İnşallah tüberküloz çıkmaz. Çıkarsa da üzülme, tedavisi var biraz zor tedavi ve ÇOK İYİ UYMAN GEREKİYOR yoksa tüberküloz da hiv gibi direnç geliştirebiliyor.

Stribild ve genvoya ile tüberküloz ilacı rifampisin (kırmızı kapsül) ASLA KULLANILMAMALI!
Tüberküloz tedavisine geçince uygun hiv tedavisi truvada+çift doz tivicay
   Merak ettigim bisey var Veremin genel belirtileri nedir ve kan testiyle anlaşılır mı ? Ve 2 haftalık tedavi sürecinden sonra tamamen geçiyor mu?

Veremin belirtileri iki haftadan uzun süren geçmeyen öksürük, balgam, gece terlemesi, kilo kaybı, balgamda kan gelmesi.

Tanı akciğer filmiyle ve/veya balgam tahliliyle konulur. Kan tahlilinde crp ve daha da çok sedim yüksekliği ipucu olabilir ama tek başına veremi kanıtlamaz. Tanıda çok arada kalınan vakalarda tomografi ve quantiferon gibi daha ayrıntılı tetkikler yapılabilir ama genelde akciğer filmi ve balgam tahlili yeter veremi göstermede.

Tedavi EN AZ 6 AY sürer, bazı durumlarda uzayabilir. İlk 2 ay yoğun ilaç alınır (4 farklı ilaç, 9-10 tablet) sonra daha az ilaçla devam edilir. İLAÇLARI AKSATMAMAK ÇOK ÖNEMLİDİR yoksa verem direnç gelişir. Tedaviyi yarım bırakmak da direnç gelişimine sebep olabilir: dirençli verem tedavisi çok daha zordur, daha ağır ve fazla ilaç gerekir (günde 20 hap ve artı kalçadan iğne) ve tedavi süresi 2 seneye uzar.

Her hiv pozitif verem için akciğer filmi çekmeli, ppd testi yapılmalıdır. Ppd tek başına hastalığı göstermez ama olası bir teması gösterir, 5 mm yüksekse, ve filmde/balgamda aktif verem hastalığı yoksa, kişi verem hastası değildir ama ileride olabilir diye koruyucu tedavi tek ilaç verilir 6 ay-9ay boyunca. Bunun verem hastalığına yakalanmayı büyük ölçüde önlediği kanıtlanmış, ben de aldım. Tek olan ilaç inh (isoniazid) ilaçlarımızla etkileşmiyor.

Ancak asıl tedavide kullanılan rifampisin stribild ve genvoya ile ÇOK CİDDİ etkileşiyor ASLA beraber alınmamalı!!! ASLA, ASLA, ASLA! Tivicay alınıyorsa çift doz tivicaye geçilmeli (çünkü tivicayın kandaki dozunu yarıya düşürüyor.)

Artan verem vakaları ve özellikle tedavilerini yarım bırakıp kaçıp giden, izi bulunamayan insanlar çoğaldı, her yerde kol geziyorlar. Her hafta hastanemize yeni dosyalar geliyor tedavi başlayıp yarım bırakan, ulaşılamayan kişiler, bu kişiler kayıt için size başvurursa hemen haber verin diye, aranıyorlar yani bildiğin! Çoğu yabancı uyruklu, göçmen, kaçak, ve her yerdeler. Bulunamıyorlar. Tedavi yarım bıraktıkları için de dirençli verem taşıyor ve herkese dirençli bulaştırıyor olabilirler-tehlike çok büyük. Sıkış tıkış metrobüste en arkada durmadan öksüren esmer ve çelimsiz adamdan korkmamız lazım. Bulaş yolu öksürünce havaya saçılan damlacıklar mikroplar çünkü.

Hastanede göğüs ve enfeksiyon hocalarımız hepimize eğitim verdi bu konuda, ayrıntılı kitapçıklar dağıtıldı, özellikle her hocanın verem için risk faktörlerini sayarken en başta hiv demesi beni etkiledi, ben de ek olarak okudum, araştırdım, hatta anladık mı diye küçük bir test yaptılar en yüksek puanı ben almıştım.
Sevgili @Mavera doktorum bana pdd testine gerek yok sen aşılamışsındir küçükken demişti . Sol omuzumda aşı izi var bildiğim kadarıyla tüberküloz aşısı yinede içime dert oldu . 😔

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2017, 12:24:40 ÖS »
Aşı yetişkinlerde %100 koruyucu değil. Benim de aşım vardı, aşı özellikle bebekken çocukken veremin daha ağır formlarını (miliyer, menenjit, disemine vs) önlüyor yetişkinleri normal akciğer vereminden koruma oranı yüksek değil.

Hiv pozitiflerde aşı durumundan bağımsız olarak ppd ve koruma tedavisi önerilir
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 3171
Ynt: Hastaneye Yatiriliyorum
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2017, 04:36:56 ÖS »
Çok geçmiş olsun @beybisi. Bişey varsa tedaviyle iyi olacaksındır. Dualarımız seninle :)


 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
17 Yanıt
4318 Gösterim
Son İleti Haziran 04, 2017, 08:25:06 ÖS
Gönderen: poseidon83
7 Yanıt
1625 Gösterim
Son İleti Kasım 07, 2017, 05:31:08 ÖS
Gönderen: NMTD
10 Yanıt
2176 Gösterim
Son İleti Aralık 27, 2017, 12:50:08 ÖÖ
Gönderen: hk
28 Yanıt
4637 Gösterim
Son İleti Şubat 06, 2018, 03:27:08 ÖS
Gönderen: hivlipanter
41 Yanıt
5070 Gösterim
Son İleti Ağustos 06, 2018, 01:07:44 ÖS
Gönderen: Angelowic