Gönderen Konu: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)  (Okunma sayısı 2309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Derinsular

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 84
Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« : Eylül 27, 2018, 03:58:54 ÖÖ »
Düşünün Yıl 1996-97 ve internet bu zamanlar gibi iyi ve aktif ve bu form sitesi var... Ama tedavi 90’ların tedavisi...Ve ben forma girdim ve telaşla yazıyorum;Merhaba arkadaşlar 1 yıl önce tanı aldım doktor hemen ilacımı yazdı,(günde 12 tane) 4 sabah 4 öğle 4 gece...
Fakat ilaçlar çok ağır yan etkileri aşırı fazla beyin iltihabı yaptı onu bir şekilde aşdık fakat ilaçlar aşırı mg yüksek olduğu için karaciğer değerlerim tavan yaptı akut sirozum he bu arada böbrek yetmezliği ile mücadele ediyorum kandaki CRP düşmüyor sebebi çok fazla ilaç kombini aldığımız için antibiyotik kanda tam yetki görevini yapamıyor,CRP çok yüksekliği yüzünden iltihap heryerim... cd4 lerim 200-300 arası iyi yani..? ama kemiklerim ise babannnemden daha feci keşke 2010-2015 lerde olsaydık...  Eminim daha iyi tedavi bulunurdu. Neyse benim gibi bu durumu yaşayanlar ne yol izledi yazabilir mi?


Hıv (+)90 larda ölüm sebebi:çoklu organ yetmezliği,böbrek iflası,verem( çünkü verem tedavisi kısıtlı çok iyi değil,yakalandın mı...)karaciğer kanseri... vb.vb.vb. Sebebi günlük vücuda alınan ilaç sayısının (13-15adet)fazla olması... Yorgun bir karaciğer iflas bayrağı dikmiş böbrek,çok yabancı madde içeren sarhoş bir kan...
Bilmem nasıl şükretsek? Bugün iyimserim çünkü 20 yıl önce bunlar yaşandı...Normalde tanıdan sonra agresif,sinirli,sitemkar, niye ben?, kalk intihar... bu bendim... ama ben pozitifim bugün,daha iyiyim☺️ Geçmişte (1997) rahmetli hıv(+) birinin ablasıyla tesadüfen konuştum...Bana iyi geldi... Tokat attı resmen kendime geldim..!Neyse SAĞLICAKLA 🙏🏼Kalın...
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2018, 04:33:44 ÖÖ Gönderen: Derinsular »

Hiv ve Aids

Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« : Eylül 27, 2018, 03:58:54 ÖÖ »

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6314
Ynt: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2018, 07:20:36 ÖÖ »
Kesinlikle öyle. Hiv tedavisi kadar kısa sürede bu kadar gelişen ve iyileşen başka bir tedavi yok tıp dünyasında.

Şu anda hiv tedavisinde mükemmel bir yerde değiliz, çünkü kesin kür yok, ama çok çok ÇOK iyi bir yerdeyiz. 30 yıl önceki pozitifler şimdiki ilaçlarımıza sahip olabilmek için her şeylerini verirlerdi.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

hk

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 862
Ynt: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2018, 10:35:05 ÖÖ »
@Derinsular , cok guzel yazmissin gercekten de  durum bu ,etkilendim .. 


Evet, hiv + olmak cok sarsici ve  ve zor  bir durum ve insani derinden sarsiyor


ama  Allaha  ne kadar sukretsek azdir , su donemde ki ilaclarimiz gecmise  gore mukemmel , ulkemizdeki tedavi olanaklarida  bir cok ulkenin cok cok ilerisinde  ve yenilikci...


tek dilegim , Insalllah en kisa surede kesin tedaviyi de  goruruz..
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2018, 10:56:05 ÖÖ Gönderen: hk »

Hiv ve Aids

Ynt: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2018, 10:35:05 ÖÖ »

Annembabam

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 236
Ynt: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2018, 07:02:26 ÖS »
Forumda yazilanlari okuyunca gercekten suanki tedavi sekline ve ilaci temin ediyor olmamiza bir sukur etmek gerekli.
Kesin kurden once asi ile ilgili bazi yazilar okumustum 6 aylik periyotlar halinde asi gelebilir belki. Aylik veya 6 aylik asinin gelmesi belkide tum bu etkilesim , ilac saati sorunlarini ortadan kaldirip sonuca cok yaklasildiginin gostergesi olabilir.

Angelowic

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 5790
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: Birde şu açıdan bakın(tıkla içeri gir)
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2018, 11:27:00 ÖS »

Düşünün Yıl 1996-97 ve internet bu zamanlar gibi iyi ve aktif ve bu form sitesi var...
Ama tedavi 90’ların tedavisi...Ve ben forma girdim ve telaşla yazıyorum;
Merhaba arkadaşlar 1 yıl önce tanı aldım doktor hemen ilacımı yazdı,(günde 12 tane) 4 sabah 4 öğle 4 gece...
Fakat ilaçlar çok ağır yan etkileri aşırı fazla beyin iltihabı yaptı onu bir şekilde aşdık fakat ilaçlar aşırı mg yüksek olduğu için karaciğer değerlerim tavan yaptı akut sirozum he bu arada böbrek yetmezliği ile mücadele ediyorum kandaki CRP düşmüyor sebebi çok fazla ilaç kombini aldığımız için antibiyotik kanda tam yetki görevini yapamıyor,CRP çok yüksekliği yüzünden iltihap heryerim... cd4 lerim 200-300 arası iyi yani..? ama kemiklerim ise babannnemden daha feci keşke 2010-2015 lerde olsaydık...  Eminim daha iyi tedavi bulunurdu. Neyse benim gibi bu durumu yaşayanlar ne yol izledi yazabilir mi?


Abi çok iyi değil mi bu yaa!? Ben şok. Bravo @Derinsular 🌷

Ellerine sağlık. Harika düşünüp güzel şeyler yazmışsın. Umarım hâlâ aramızda elma yedim yan etki yapar mı? Maydonoz suyu içtim etkileşim var mı? Kaç yıl ömrüm kaldı? Yoksa direnç mi gösteriyor ilaçlar? Rna neden 0 değil de 20? Cd4 neden 999 olmuyor yoksa ölecek miyim? Soruları soran arkadaşlar olmaz bunları okuduktan sonra...

Şükretmek gerekli arkadaşlar. Elimizdekilerin kıymetini bilerek...
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2018, 11:28:10 ÖS Gönderen: Angelowic »

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
12 Yanıt
2569 Gösterim
Son İleti Temmuz 28, 2017, 02:36:53 ÖS
Gönderen: Şahika
54 Yanıt
9152 Gösterim
Son İleti Eylül 11, 2018, 07:33:06 ÖS
Gönderen: Angelowic
5 Yanıt
3617 Gösterim
Son İleti Temmuz 23, 2018, 12:17:07 ÖS
Gönderen: Angelowic
3 Yanıt
755 Gösterim
Son İleti Nisan 01, 2021, 12:32:21 ÖÖ
Gönderen: Bluecrystal