Mavi-Banner

Gönderen Konu: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.  (Okunma sayısı 583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pismanerkek

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 53
Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« : Şubat 17, 2020, 02:24:16 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, bugün geçen hafta verdiğim kan sonuçlarım geldi, bir süre bazı problemler nedeniyle doktora gidemeyeceğim, en azından bir hafta daha. Sonuçları incelediğimde HIV-1 PCR <20 geldi, CD4 1375, normal değerin de biraz üstünde, bunlar iyi anladığım, tedavide şükür sorun yok gibi.

Yaklaşık 9 aydır pozitifim, 6 aydır da sınırın altındayım. Biktarvy kullanıyorum. Eşimle korunmayı da bırakmayı düşünüyoruz, tabi doktor tavsiyesinden sonra.

Normal seviyenin üstünde olan sonuçlardan anladığım karaciğer değerlerinin yüksek olduğu, son zamanlarda maalesef alkolü yine çoğalttım, neredeyse iki üç günde bir içiyorum.

Belki burda değerlerden anlayıp doktora gidene kadar kafamdaki sorulara cevap verebilecek arkadaşlar vardır.
Yüksek gelen değerler şöyle..

Ürik asit : normal aralık 3.5-7.3 bana gelen 8.3
Trigliserit : normal aralık 70-180 bana gelen 259
Kolestrol : normal aralık 150-200 bana gelen 119
HDL Kolesterol : normal aralık 35-55 bana gelen 31
ALT (GPT) : normal aralık 10-50 bana gelen 67
GGT: normal aralık - 55 bana gelen 73
Doğal öldürücü hücre NK: normal aralık 35-350 bana gelen 527 - bu baya yüksek ve biraz korkuttu.
Naif T-Hücresi : normal aralık 6-307 bana gelen 521 bu nedense hep yüksek geliyor.

Tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alkolü bırakamasam da bu sonuçlarla en azından haftada bire düşürmeye karar verdim.
Değerleri biraz araştırınca şeker ve lenfoma kanseri gibi riskler okudum, biraz korktum açıkçası. Umarım sandığım kadar kötü değildir.

Düzensiz beslenme, alkol, sigara, depresyon. Kendime çeki düzen vermenin zamanı geldi gibi.

Hiv ve Aids

Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« : Şubat 17, 2020, 02:24:16 ÖS »

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6027
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2020, 02:38:59 ÖS »
Rna da sorun yok, cd4 zaten çılgın atmış. Bağışıklık sistemin-hiv ile alakalı hiç bir sıkıntı gözükmüyor, aynen devam!
Korunmadan ilişkiyi mutlaka drunuza danışın ve eğer yapacaksanız eşinizi de takip ettirin.

Karaciğer değerleriniz biraz yüksek, karaciğer yağlanması, alkol kullanımı, sağlıksız beslenme fazla kilo vs. sebep olabilir. Drunuz ultrason ile karaciğerinize baktırdı mı?

Yağlanma için sağlıklı diyet, egzersiz, fazla kilo varsa vermek, alkolden uzak durmak önerilir.

Kolesterol iyi ama trigliserit yüksek, ürik asit de biraz yüksek, çok fazla et-kızartma türü şeyler tüketiyorsanız azaltmanız faydalı olabilir. Ürik asit çok yükselirse eklem aralıklarına kristalleşip çökebiliyor şiddetli ağrılar yapabiliyor. Eti her gün tüketmeyin bence.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Pismanerkek

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 53
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2020, 02:52:25 ÖS »
Değerli yorumların için teşekkür ederim sevgili @Mavera

Genelde fast food tarzı besleniyorum, kızartma türlerini de sık tüketiyorum. Sağlıksız beslenmenin de zararları var anlaşılan karaciğere. Bir de kan vermeden önceki gece yine alkolü abartmışım, akabinde kan verince de etki etmiş olabilir mi dersin?
Son zamanlarda biraz kilo aldım, doğru. Ailemde şeker hastalığı da var, biraz daha dikkat etmem lazım.
Özellikle NK (doğal öldürücü hücre) 'nin yüksek olması çeşitli kanser türlerine de işaret gibi bir şeyler okudum, o korkuttu.

Doktorum ne karaciğer röntgeni çekti bu zamana kadar ne de kemik sayımı gibi şeyler yaptırdı. Sadece aşıları yaptırdı, idrarı bile ben dedim de aldı. Bir daha ki randevumda karaciğer röntgeninden mi bahsetmeliyim?

Korunma konusuna gelince eşim oldu bitti korunmak istemiyor, öyle bir cahil cesareti mi demeliyim ne demeliyim bilmiyorum, tesbit edilemeyen seviyenin altındasın işte sorun yok diye baskı uyguluyor. Tabi ben altı ayı doldurmadan ve doktor onayı almadan bırakmayı düşünmüyorum. Ağustos ayından beri sınırın altındayım bir defa 35 geldi ama doktorum onun da sınır altı sayıldığını, makinenin sadece çok iyi sayım yaptığını söyledi.

Hiv-1 PCR <20 kop/ml 13,2 kop/ml yazıyor. Bu kopya meselesine de kafam pek basmıyor da önemli olan 50nin altında kalmak anladığım.


Hiv ve Aids

Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2020, 02:52:25 ÖS »

kendimisucluhissetmiyorum

  • Ziyaretçi
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2020, 03:16:22 ÖS »
Biktarvy nasıl alıyosun kendin mi ödüyorsun ki? Henüz onaylanmamış geri ödemesi... daha görüşülüyormuş ilaç firmasıyla öyle öğrendim geçen hafta.

Arutha

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 841
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2020, 03:31:40 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, bugün geçen hafta verdiğim kan sonuçlarım geldi, bir süre bazı problemler nedeniyle doktora gidemeyeceğim, en azından bir hafta daha. Sonuçları incelediğimde HIV-1 PCR <20 geldi, CD4 1375, normal değerin de biraz üstünde, bunlar iyi anladığım, tedavide şükür sorun yok gibi.

Yaklaşık 9 aydır pozitifim, 6 aydır da sınırın altındayım. Biktarvy kullanıyorum. Eşimle korunmayı da bırakmayı düşünüyoruz, tabi doktor tavsiyesinden sonra.

Normal seviyenin üstünde olan sonuçlardan anladığım karaciğer değerlerinin yüksek olduğu, son zamanlarda maalesef alkolü yine çoğalttım, neredeyse iki üç günde bir içiyorum.

Belki burda değerlerden anlayıp doktora gidene kadar kafamdaki sorulara cevap verebilecek arkadaşlar vardır.
Yüksek gelen değerler şöyle..

Ürik asit : normal aralık 3.5-7.3 bana gelen 8.3
Trigliserit : normal aralık 70-180 bana gelen 259
Kolestrol : normal aralık 150-200 bana gelen 119
HDL Kolesterol : normal aralık 35-55 bana gelen 31
ALT (GPT) : normal aralık 10-50 bana gelen 67
GGT: normal aralık - 55 bana gelen 73
Doğal öldürücü hücre NK: normal aralık 35-350 bana gelen 527 - bu baya yüksek ve biraz korkuttu.
Naif T-Hücresi : normal aralık 6-307 bana gelen 521 bu nedense hep yüksek geliyor.

Tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alkolü bırakamasam da bu sonuçlarla en azından haftada bire düşürmeye karar verdim.
Değerleri biraz araştırınca şeker ve lenfoma kanseri gibi riskler okudum, biraz korktum açıkçası. Umarım sandığım kadar kötü değildir.

Düzensiz beslenme, alkol, sigara, depresyon. Kendime çeki düzen vermenin zamanı geldi gibi.
Bir haftalık doğru beslenmeyle kolayca dönebilecek değerler.  Korkacak çok şey yok. Kendine dikkat et kafi.
Ben karaciğer kanseriyim. Şu andaki ALT değerim 250, Ast 220, Ggt 175. Sen düşün.
In brightest day, in blackest night,
No evil shall escape my sight!
Let those who worship evil's might,
Beware my power, Green Lantern's light!

Pismanerkek

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 53
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2020, 03:48:16 ÖS »
Geçmiş olsun @Arutha umarım tez zamanda sen de sağlığına kavuşursun. Teşekkür ederim, kendime dikkat etmeye biraz daha özen göstereceğim.

@kendimisucluhissetmiyorum almanyada yaşıyorum, tedaviye direk biktarvy ile başladım, türkiyede de yakın zamanda geri ödeme listesine alınacak diye biliyorum.

Devrim_

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2020, 09:25:15 ÖS »
Değerli yorumların için teşekkür ederim sevgili @Mavera

Genelde fast food tarzı besleniyorum, kızartma türlerini de sık tüketiyorum. Sağlıksız beslenmenin de zararları var anlaşılan karaciğere. Bir de kan vermeden önceki gece yine alkolü abartmışım, akabinde kan verince de etki etmiş olabilir mi dersin?
Son zamanlarda biraz kilo aldım, doğru. Ailemde şeker hastalığı da var, biraz daha dikkat etmem lazım.
Özellikle NK (doğal öldürücü hücre) 'nin yüksek olması çeşitli kanser türlerine de işaret gibi bir şeyler okudum, o korkuttu.

Doktorum ne karaciğer röntgeni çekti bu zamana kadar ne de kemik sayımı gibi şeyler yaptırdı. Sadece aşıları yaptırdı, idrarı bile ben dedim de aldı. Bir daha ki randevumda karaciğer röntgeninden mi bahsetmeliyim?

Korunma konusuna gelince eşim oldu bitti korunmak istemiyor, öyle bir cahil cesareti mi demeliyim ne demeliyim bilmiyorum, tesbit edilemeyen seviyenin altındasın işte sorun yok diye baskı uyguluyor. Tabi ben altı ayı doldurmadan ve doktor onayı almadan bırakmayı düşünmüyorum. Ağustos ayından beri sınırın altındayım bir defa 35 geldi ama doktorum onun da sınır altı sayıldığını, makinenin sadece çok iyi sayım yaptığını söyledi.

Hiv-1 PCR <20 kop/ml 13,2 kop/ml yazıyor. Bu kopya meselesine de kafam pek basmıyor da önemli olan 50nin altında kalmak anladığım.



Lütfen fast food tüketme,Ben 5 yıldır enfekteyim ve oldukça sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum (Doktorumda aynısını söylüyor) Soframda mutlaka ev yemekleri ve olmaz sa olmazım mutlaka bir zeytinyağlı yemeğim oluyor..Rna benimde uzun zamandır belirlenemeyen düzey ve Cd 900 civarlarada....Tanı aldığım günden beri hergün ortalama 4-5 bira içiyorum,keşke içmesem ama seviyorum....Değerlerinin hiv ile ilgili olduğunu nacizane bende düşünmüyorum...


Angelowic

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 5118
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2020, 09:50:57 ÖÖ »

Tanı aldığım günden beri hergün ortalama 4-5 bira içiyorum, keşke içmesem ama seviyorum...


Alkolün bilinen zararlar, Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine davetiye çıkarır. Alkol, kalp hastalıklarına neden olur. Kalpte ritim bozukluğu, kalp yetmezliği gibi sorunlara yol açar. Damar kireçlenmesine neden olur.

Tanı aldığın günden beri yani 5 yılda toplamda 9 bin 125 bira içmişsin. Buna rağmen sırf zeytinyağlı yemekler yiyorsun diye hâlâ oldukça sağlıklı beslendiğini ve sağlıklı olduğunu mu düşünüyorsun @Devrim_ hayır. Sağlıklı değilsin. En azından karaciğerin miden böbreklerin sağlıklı değil.

Kendine zarar veriyorsun. Hergün 5 bira içmek çılgınlık. Bağımlılık. Bundan kurtulman gerek. Hastalıklara kanserlere davetiye çıkarıyorsun.
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2020, 09:55:50 ÖÖ Gönderen: Angelowic »

Luna

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 200
  • Ölmediysem vardır bir sebebim.
Ynt: Karaciğer değerleri ve alkol sorunu.
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2020, 12:56:20 ÖS »
Her gün 5 bira mı? Sıkılmadın mı tadından ki. Daha gençken tabi abarttığım da oluyordu ama artık arada içiyorum ayda belki 3 bazen 4 kere, arkadaş buluşmalarında ya da evde film izlerken bazen canım istiyor alıyorum. Ama 2 akşam arka arkaya 2şer tane bile içince 3. gün soğuyorum tadından. Uzuuun süre canım istemiyor. Onu hergün değil de 3-4 günde bire falan düşürsen başlangıçta iyi olmaz mı? Sonra bakacaksın ki hem boşuna para veriyorum diyorsun hem tamamen ayık olmak daha iyi hissettiriyor. Sağlığını düşün derim.
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2020, 12:59:15 ÖS Gönderen: Luna »

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
8 Yanıt
16766 Gösterim
Son İleti Temmuz 26, 2016, 08:18:09 ÖÖ
Gönderen: M.Ergun
13 Yanıt
1471 Gösterim
Son İleti Mart 30, 2018, 11:18:22 ÖS
Gönderen: Candle1
11 Yanıt
1576 Gösterim
Son İleti Mart 21, 2018, 03:15:14 ÖÖ
Gönderen: googling
11 Yanıt
1286 Gösterim
Son İleti Nisan 22, 2018, 05:54:09 ÖS
Gönderen: agurel
9 Yanıt
1791 Gösterim
Son İleti Kasım 09, 2018, 11:40:52 ÖS
Gönderen: iss