Gönderen Konu: Cd 4 düşüklüğü  (Okunma sayısı 2446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nonames

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Cd 4 düşüklüğü
« : Ağustos 02, 2019, 03:17:08 ÖS »
Merhaba şubat ayında tanı aldım cd4 0 (sıfırdı) Genvoya kullanıyorum cd4 %4 e kadar yükselmişti şuan %1 e düşmüş ilaç saatime dikkat ediyorum süt ürünleriyle birlikte almıyorum neden düşer ki yüzdesi? Sabah kan vermiştim şuan şehir dışına çıktım dr a önümüzdeki hafta sorabilirim o yüzden. Ama endişeliyim fikriniz var mı? Kendimi iyi hissediyorum yorgunluk halsizlik yok

Hiv ve Aids

Cd 4 düşüklüğü
« : Ağustos 02, 2019, 03:17:08 ÖS »

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 3171
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2019, 04:27:12 ÖS »
İlacı saatinde,yemekle,etkileşime girecek,emilimi etkileyecek yiyecek,içecek ve diğer ilaçlarla almak CD4 e etki etmez. Bunlar kullandığın ilacı dolayısıyla HIV RNA testinin sonucunu etkiler. CD4ler İyi beslenme,egzersiz ile ilgili. Tabi biraz da sabır. Çok düşük olduğu için toparlanması zaman alacaktır. Rna değerin negatifse zamanla CD4 lerin de toparlayacaktır. Kendine çok dikkat et. Hastaların olduğu ortamda çok fazla durma. Koruyucu tedavi  (Bactrim vs. ) alıyor musun?  Fırsatçı enfeksiyonlar çok açık durumdasın şu anda. Kolesterol,trigliserit,kreatinin,kemik yoğunluğu,akciğerler,B12,demir değerlerin nasıl?

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6316
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2019, 04:32:09 ÖS »
cd4 lerin çok düşükken tedaviye başlamışsın, düzelmesi biraz zaman alacaktır. Hiv rna daha önemli şu aşamada, tedaviye yanıtı o gösterir, hiv rna negatif oluyorsa veya ilk bir kaç ayda rna anlamlı bir düşüş gösteriyorsa tedavi işe yarıyor demektir. Gerisini vücudun halledecektir cd4 leri yükseltmeyi.

Fırsatçı enfeksiyonlar için drunun önerdiği koruyucu ilacı kullan, hiv ilacını da aksatma. Kafaya takma cd4 % leri oynayabilir zaman zaman.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Hiv ve Aids

Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2019, 04:32:09 ÖS »

Nonames

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2019, 06:42:53 ÖS »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Evet bacterim kullanıyorum. Genel analiz sonuçlarım şöyle;

UYGULANAN TESTLER -SONUÇ -BİRİM
PT 11,71 sn.    10,4 - 14
INR 1,03     -
INR (Sağlıklı Kişiler) 1,03            1 - 1,2
INR (Antikuagülan Kullanan Kişiler) 1,03 L      2 - 3
KONTROL 12,9 sn. -HEMOGLOBİN 14,8 g/dL     12 - 16
HEMATOKRİT 43,6 %          35 - 52
LÖKOSİT 9,84 H BIN/mm3       3,91 - 8,77
 ERİTROSİT 5,06      4 - 6 MILYON/mm3
MCV 86,2 fL            80 - 102
GLUKOZ 84 mg/dL   74 - 106
BUN 12,17 mg/dL      9 - 23
KREATININ 1,08 mg/dL    0,7 - 1,3 60 - 150 mL/dk/1.73m2
CKD-EPI eGFR 90,97
TOTAL PROTEİN(SERUM) 7,77 g/dL         5,7 - 8,2
ALBUMİN (SERUM) 4,73 g/dL                3,2 - 4,8
ALT 16 U/L                                            10 - 49
AST 14 U/L                                          0 - 34
GGT 25 U/L                                        0 - 73
LDH 206 U/L                                      120 - 246
ALKALEN FOSFATAZ 88 U/L                   46 - 116
TOTAL BİLİRUBİN 0,3 mg/dL                0,3 - 1,2
DİREKT BİLİRUBİN 0,07 mg/dL             0 - 0,3
TOTAL CK AKTİVİTESİ 84 U/L               46 - 171
SERUM NA 138,6 mEq/L                     136 - 145
SERUM K 4,40 mEq/L                         3,5 - 5,1
SERUM CL 100,9 mEq/L                    98 - 107
KALSIYUM 10,10 mg/dL                     8,7 - 10,4
FOSFOR(SERUM) 2,82 mg/dL              2,4 - 5,1
CRP 0,051 mg/dL                              0 - 0,5
TSH 2,30 uIU/mL                            0,55 - 4,78
VİTAMİN-B12 214 pg/mL                       211 - 911

MCH 29,2 pg/HUCRE                            27 - 35
MCHC 33,9 g/dL                                 32 - 36
TROMBOSIT 334 BIN/mm3                150 - 450
RDW 13,9 %                                   11,5 - 15,5
NOTROFİL % 35,1 L %                      43 - 65
LENFOSİT% 55,4 H %                    20,5 - 45,5
MONOSİT% 6,8 %                            5,5 - 11,7
EOSİNOFİL% 2,4 %                        0,9 - 2,9
BASOFİL% 0,3 %                             0,2 - 1
NOTROFİL 3,45 BIN/mm3              2,06 - 7,02
LENFOSİT 5,45 H BIN/mm3            1,3 - 3,5
MONOSİT 0,67 BIN/mm3               0,3 - 0,8
EOSİNOFİL 0,24 BIN/mm3              0 - 0,42
BASOFİL 0,03 BIN/mm3                  0 - 0,2
MPV 8,8 fL                                  6,5 - 11,6
PDW 9,2 L fL                             10,1 - 16,1


nasılkurtulurum

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 15
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2019, 08:24:08 ÖS »
Bu cd4 arttırmak için uyumlu bir kişiden belli peryotlarda Granül kan nakli alınsa faydası olur mu?  Olsa gerçi uygulanır ama hiv pozitler için böyle bir şey uygulanmıyor galiba kanser hastaların a sanırım uygulanıyor.
Kırmızı kan eksikliği için kan nakli yapılıyor da beyaz hücreler için neden yapılmasın diye bir şey aklıma geldi.

kabukcu37

  • Ziyaretçi
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2019, 08:51:35 ÖS »
Merhaba şubat ayında tanı aldım cd4 0 (sıfırdı) Genvoya kullanıyorum cd4 %4 e kadar yükselmişti şuan %1 e düşmüş ilaç saatime dikkat ediyorum süt ürünleriyle birlikte almıyorum neden düşer ki yüzdesi? Sabah kan vermiştim şuan şehir dışına çıktım dr a önümüzdeki hafta sorabilirim o yüzden. Ama endişeliyim fikriniz var mı? Kendimi iyi hissediyorum yorgunluk halsizlik yok
Geçmiş olsun öncelikle..
Bende tanı aldığım cd4 ep ey düşüktü ve 1 ay nerdeyse yatıp dinlendim.
Bu sürede beslenme çok önemli.
Benim tavsiyem konserve tonbalığı tüket..
Balık yediğimde kendimi güçlü hissediyordum. İlk kontrolde doktor cd4 seviyemde ki yükselişe şaşırdı. Bana söylediği " Ne yapıyorsan devam et" lafını unutmuyorum hala.
Ya da balık yağı hapları da çık iyi ek takviye olabilir diye düşünüyorum.

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6316
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2019, 08:29:19 ÖÖ »
Bu cd4 arttırmak için uyumlu bir kişiden belli peryotlarda Granül kan nakli alınsa faydası olur mu?  Olsa gerçi uygulanır ama hiv pozitler için böyle bir şey uygulanmıyor galiba kanser hastaların a sanırım uygulanıyor.
Kırmızı kan eksikliği için kan nakli yapılıyor da beyaz hücreler için neden yapılmasın diye bir şey aklıma geldi.

Ortada hiv varken taze yeni hücreler vermek pek işe yaramaz, hivin çoğalacağı daha çok hücre verir sadece. Tedavi ile hiv durdurulduktan sonra (hiv rna negatif olduktan sonra) zaten vücut toparlıyor kendi kendine, nakile gerek kalmıyor.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

nasılkurtulurum

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 15
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2019, 06:42:11 ÖS »
Bu cd4 arttırmak için uyumlu bir kişiden belli peryotlarda Granül kan nakli alınsa faydası olur mu?  Olsa gerçi uygulanır ama hiv pozitler için böyle bir şey uygulanmıyor galiba kanser hastaların a sanırım uygulanıyor.
Kırmızı kan eksikliği için kan nakli yapılıyor da beyaz hücreler için neden yapılmasın diye bir şey aklıma geldi.

Ortada hiv varken taze yeni hücreler vermek pek işe yaramaz, hivin çoğalacağı daha çok hücre verir sadece. Tedavi ile hiv durdurulduktan sonra (hiv rna negatif olduktan sonra) zaten vücut toparlıyor kendi kendine, nakile gerek kalmıyor.

Teşekkür ederim yanıt için.  Bazı negatif e düştüğü halde cd4 ün yükselmemessinden yakınan kişiler var belki onlar için düşünülebilir.

MyCure

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 96
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2019, 05:09:32 ÖS »
@Nonames selam,

Propolis kullanabilirsin. Özellikle cd4 üzerinde ciddi olumlu etkisi var. Bununla ilgili bilimsel yayınlarda var, google dan araştırabilirsin.

Propolis kullanacaksan, zeytinyağ özütlü almanı tavsiye ederim.

Nonames

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2019, 12:26:35 ÖÖ »
Merhaba şubat ayında tanı aldım cd4 0 (sıfırdı) Genvoya kullanıyorum cd4 %4 e kadar yükselmişti şuan %1 e düşmüş ilaç saatime dikkat ediyorum süt ürünleriyle birlikte almıyorum neden düşer ki yüzdesi? Sabah kan vermiştim şuan şehir dışına çıktım dr a önümüzdeki hafta sorabilirim o yüzden. Ama endişeliyim fikriniz var mı? Kendimi iyi hissediyorum yorgunluk halsizlik yok
Geçmiş olsun öncelikle..
Bende tanı aldığım cd4 ep ey düşüktü ve 1 ay nerdeyse yatıp dinlendim.
Bu sürede beslenme çok önemli.
Benim tavsiyem konserve tonbalığı tüket..
Balık yediğimde kendimi güçlü hissediyordum. İlk kontrolde doktor cd4 seviyemde ki yükselişe şaşırdı. Bana söylediği " Ne yapıyorsan devam et" lafını unutmuyorum hala.
Ya da balık yağı hapları da çık iyi ek takviye olabilir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim tavsiye için ton balığını daha sık tüketeceğim bundan sonra 🌝

Nonames

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2019, 12:28:43 ÖÖ »
@Nonames selam,

Propolis kullanabilirsin. Özellikle cd4 üzerinde ciddi olumlu etkisi var. Bununla ilgili bilimsel yayınlarda var, google dan araştırabilirsin.

Propolis kullanacaksan, zeytinyağ özütlü almanı tavsiye ederim.

Propolisi çok düşündüm hatta aldım ama emin olamadım bazı yerlerde cd4 çok düşükse önerilmediğini okudum ve dolapta bekletiyorum.

MyCure

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 96
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2019, 09:32:01 ÖÖ »
Endişelerin varsa tabiki kullanma, ama yinede googleda propolis hiv araştırması yap bilgin olsun. Sanıyorum cd4 düşüklüğünde kefir tavsiye etmiyorlar.

Nonames

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Cd 4 düşüklüğü
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2019, 01:02:52 ÖS »
Endişelerin varsa tabiki kullanma, ama yinede googleda propolis hiv araştırması yap bilgin olsun. Sanıyorum cd4 düşüklüğünde kefir tavsiye etmiyorlar.
Teşekkür ederim Propolisi kullanacağım.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
7 Yanıt
1807 Gösterim
Son İleti Ekim 27, 2017, 07:19:35 ÖÖ
Gönderen: Mavera
3 Yanıt
1555 Gösterim
Son İleti Ekim 16, 2018, 03:27:52 ÖS
Gönderen: Mavera
8 Yanıt
1768 Gösterim
Son İleti Şubat 13, 2019, 09:07:27 ÖÖ
Gönderen: Barış
4 Yanıt
1621 Gösterim
Son İleti Eylül 23, 2019, 04:33:21 ÖS
Gönderen: Mavera
1 Yanıt
1673 Gösterim
Son İleti Mayıs 02, 2020, 09:00:25 ÖS
Gönderen: Angelowic