Gönderen Konu: 7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )  (Okunma sayısı 442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thısısmyworld

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 15
7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« : Ağustos 30, 2020, 11:31:21 ÖS »
Merhaba arkadaşlar hiv tanısı alalı ve tedaviye başlayalı bugün 8. aya girdim. 2 ay önce yani 6. ayımın sonunda sonucum CD4-907, CD8-447 çıkmıştı çok mutlu olmuştum CD4 artışımı görünce ve doktorum Bıctarvy adlı ilacı yazmıştı bana 2 ay boyunca onu kullandım ve 3-4 gün önce tekrar doktor muayenesine gittim ve bu sefer ki kan sonuçlarımda CD4-522, CD8-1084 çıktı baya şaşırdım. Kendi doktorum olmadığı için yerine sanırım asistan doktoru bakıyordu ona sordum acaba ilaç işe yaramıyor mu diye ama bana net bir şey söylemedi ve HıvRNA sonucuna göre anlaşılır o demişti diğer HivRNA sonucunla karşılaştırılıp bakılır dedi işe yarayıp yaramadığına bende tamam dedim ve tekrardan bana Bıctarvy yazıldı ona devam ediyorum. Sizce kötü bir şey var mıdır ? İlaç işe yarıyor mudur ? Bundan önce CD4 oranım 907 çıktığında Hivent+Tivicay kullanıyordum. HivRna sonucum 6. ayımda pozitif-101 çıkmıştı, şimdi 8. ayımda sonuç ne çıkacak çok merak ediyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2020, 11:32:37 ÖS Gönderen: thısısmyworld »

Hiv ve Aids

7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« : Ağustos 30, 2020, 11:31:21 ÖS »

Smh137

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 69
Ynt: 7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2020, 01:53:02 ÖÖ »
Önemli olan hıv virüs yükünün negatif olması.cd 4 sayıları anlık degısen degerler, 200 altına duşmadıkce sıkıntı yok.Kan verdıgın gun belkı hafıf bir kırgınlıgın bile cd4 sayısı etkıler.Hıv yükün negatif ve cd4 sayın 200 altına düşmediği sürece çok takma ayrıca 500 ile 900 arasında pek bir fark yok.

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6236
Ynt: 7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2020, 08:24:32 ÖÖ »
Aynı fikirdeyim, cd4 sayısı çok değişiklik gösterebilir, rna sayısı önemli.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Hiv ve Aids

Ynt: 7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2020, 08:24:32 ÖÖ »

thısısmyworld

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 15
Ynt: 7. Ayım bitti 8. Ayım başladı ( Doktor Kontrolüm )
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2020, 03:07:19 ÖS »
@Mavera @Smh137 Teşekkür ederim o zaman HıvRna sonucum çıktığında tekrar buraya yazacağım umarım 2 ay önce pozitif 101 olan sonucum negatif olmuştur...

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
Doktor önerisi

Başlatan Risorius « 1 2 » HIV + KÖŞE

15 Yanıt
4136 Gösterim
Son İleti Haziran 17, 2016, 07:04:22 ÖS
Gönderen: Korkut
12 Yanıt
3327 Gösterim
Son İleti Aralık 29, 2016, 07:47:55 ÖS
Gönderen: Theodor
Doktor Seçimi

Başlatan Matland HIV + KÖŞE

1 Yanıt
1053 Gösterim
Son İleti Eylül 15, 2017, 01:30:19 ÖS
Gönderen: markhiv
9 Yanıt
1314 Gösterim
Son İleti Şubat 02, 2020, 12:06:31 ÖS
Gönderen: Angelowic
10 Yanıt
500 Gösterim
Son İleti Ekim 22, 2020, 09:38:47 ÖS
Gönderen: Luna