Mavi-Banner

Gönderen Konu: Truvada?  (Okunma sayısı 373 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sevgi20

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Truvada?
« : Ağustos 17, 2018, 08:09:24 ÖS »
Merhaba arkadaslar bır sey sormak ıstıyorum dun igne batması sonucu bugun enfeksıyon uzmanına gıttım bulaş ıhtımalının cok dusuk oldugunu soyledı ısrarlar ettıgım ıcın truvada kullanabılecegımı soyledı. Bugun ilk hapı aldım yaklasık 2.5 saat once kendımı cok kötü hıssedıyorum midem bulanıyor asırı uyku hali var  bunların olabılecegını soylemıstı yalnız benden herhangı bır tahlil  ıstemedı onlem amaclı kullan dedi. Bu yan etkılerının dısında vucuda cok buyuk zararı var mıdır hapın? Onumuzdekı ay tup bebek surecıne baslıcaz tahlıl yapılacak bır suru hap kullandıgımdan kaynaklı her hangı bır pozıtıflık cıkma ıhtımalı varmıdır kanda. Tek eşliyim evliyim ilac kullanırken korunmam gerekecek mı?

Hiv ve Aids

Truvada?
« : Ağustos 17, 2018, 08:09:24 ÖS »

Sevgi20

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: Truvada?
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2018, 09:04:09 ÖS »
Yardımcı olabılecek kımse yok mu ?

iss

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 1308
Ynt: Truvada?
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2018, 09:23:47 ÖS »
Normalde 45 gün sonra hiv testleri sonuc verir. İğne batması yada cinsel ilişki nin hemen sonrası yapılacak hiv testi boşunadır. Dr siz istediniz diye truvada yazmış. Yan etkiler herkeste farklı seyreder. Tüp bebek tedavisi ile ilgili burdan pek yardımcı olamayız. Doktorunuza sorun, tüp bebek tedavisini etkiler mi diye.
Sakladığın sır senin esirindir.
Açığa vurursan sen onun esiri olursun.

Hiv ve Aids

Ynt: Truvada?
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2018, 09:23:47 ÖS »

Sevgi20

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: Truvada?
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2018, 10:08:36 ÖS »
Tahlıl yapmadı derken herhangı karacıger bobrek tahlılı falan yapmadı. Bıraz once dayanamadım kustum ılacın etkısı azalıyor mu kusunca saat 17.30 da almıstım ılacı

firstpozitif

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
Ynt: Truvada?
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2018, 07:30:28 ÖÖ »
Evvela bir psikolog veya akran danışmani ile görüşün. Çünkü çok aklınıza takmissiniz ve gereksiz bazı evhamlar yaptığınız belli.
İlk seferde bakılan test, anti HIV ve bu testte daha evvelden pozitif olup olmadığınıza enfeksiyon komitesi bakar. Zorunlu bir prosedür. Kesinlikle gerekli.
Bunun dışında hiçbir test olmasa da olur.
Truvada ağır bir ilaç, vücudunu yara yapabilir 20 günde ama geçici birşey ve zararı yok, ilacı bitirdiginizde geçer. Karaciğer testleri yükselse bile, ilacı bitirdiginizde hepsi eski haline döner.
Yalancı pozitiflik almazsiniz veya tüp bebek tedavinizi etkilemez. Kustugunuz dozu tekrar almaniz gerek. Eskiden biz ilaç doz atlandiginda veya kusuldugunda diğer ilacın saati yaklaştmişsa o zaman için veya icmeyin der bir yorum yapardık ama bu prosedür simdi biraz degisti.
Bu sure içerisinde doktorunuz korunun derse ki bence korunmalısiniz, korunacaksinz. 7. Haftada baktırin tekrar. Hivrna tercih edilebilir.
İğnenin sahibine bakıldı mi?
Birde sağlık çalışanı olarak neden bu kadar panik yaptıniz. Surekli basınıza gelecek bu.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
10 Yanıt
1827 Gösterim
Son İleti Ekim 31, 2016, 07:13:48 ÖÖ
Gönderen: Mavera
4 Yanıt
1005 Gösterim
Son İleti Mayıs 30, 2016, 08:11:14 ÖÖ
Gönderen: Mavera
1 Yanıt
394 Gösterim
Son İleti Mart 04, 2017, 07:24:23 ÖÖ
Gönderen: Mavera
6 Yanıt
412 Gösterim
Son İleti Kasım 07, 2017, 10:47:35 ÖÖ
Gönderen: poz.poz.
1 Yanıt
297 Gösterim
Son İleti Eylül 10, 2018, 07:30:02 ÖÖ
Gönderen: Mavera