Gönderen Konu: Elit Kontrol  (Okunma sayısı 798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ali Hakan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Elit Kontrol
« : Temmuz 26, 2020, 06:50:44 ÖS »
Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.

Hiv ve Aids

Elit Kontrol
« : Temmuz 26, 2020, 06:50:44 ÖS »

MyCure

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 95
Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2020, 08:40:26 ÖÖ »
Merhaba,
Tam olarak anlayamadım, 3 senedir ilaç kullanmıyor musun ? Şimdi hangi ilaca başladın ? Elit kontroller genelde iskandinav ülkesi insanlarda oluyormuş.

Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.

guylian

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 18
Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2020, 03:01:51 ÖÖ »
Merhaba,
Fazla geç kalmadan ilaca başlaman iyi olmuş bence. Bende de benzer durum vardı. Doktorum başından itibaren ilaç kullanmam gerektiğini söylüyordu ama ben reddettim. Aynen senin gibiydi değerlerim ve üstelik yedi sene boyunca da öyle devam etti. Fakat bu elite controller değil, slow progressor. Bir süre sonra CD4 azalmaya başlıyor. İlk başlarda yavaş bir düşüş görünüyor ama buna kanmamalı bence insan. En son ilaca başlamadan önce yedi senelik sonuçları aldım karşıma ve inceledim; oldukça yavaş bir düşüş ama yine oldukça istikrarlı. O yüzden kumar oynamaya gerek yok bence.
Ben vücudumdan tepki beklemiştim ilaca başlamak için ve 7 yılın sonunda tat alma bozukluğu olarak geldi. Şimdi ilaç kullanıyorum ve her şey yolunda. Hatta böyle bir durumla karşılaşan olursa da ilk günden ilaca başlamasını tavsiye ederim. Vücuduma ne zarar verdim, bilmiyorum ama bir fayda da görmediğim kesin.

Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.

Hiv ve Aids

Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2020, 03:01:51 ÖÖ »

Maximo

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 269
Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2020, 06:06:35 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.

Doktorunuz dogru olani yapmis. Elit kontrolcularin bir kisminin virusu (RNA) yillarca ilac kullanmadiklari halde belirlenemeyen (negatif) cikiyor. 10 seneye kadar boyle devam edenleri var. ama RNA ciktigi anda ilac tedavisine basliyorlar onlarda. Sizi de ilaca baslatmasi bu anlamda mantikli. Cunku dusuk de olsa RNA cikiyor sizde. Bu sayede hem virusun yayilma olasiligi engellenecek hem de sizin genel saglik durumunuz icin dogru olan bu.

Ali Hakan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2020, 02:58:10 ÖS »
Merhaba,
Tam olarak anlayamadım, 3 senedir ilaç kullanmıyor musun ? Şimdi hangi ilaca başladın ? Elit kontroller genelde iskandinav ülkesi insanlarda oluyormuş.

Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.
Evet 3 senedir kullanmadım.Başladığım ilacın ismi biktarvy.Nereden duyduysan bilgiyi yanlış değil ama eksik.Dünyanın her yerinde olma ihtimali var ama sadece kuzey avrupada olma ihtimali daha yüksek.

Ali Hakan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 7
Ynt: Elit Kontrol
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2020, 05:02:29 ÖS »
Merhaba,
Fazla geç kalmadan ilaca başlaman iyi olmuş bence. Bende de benzer durum vardı. Doktorum başından itibaren ilaç kullanmam gerektiğini söylüyordu ama ben reddettim. Aynen senin gibiydi değerlerim ve üstelik yedi sene boyunca da öyle devam etti. Fakat bu elite controller değil, slow progressor. Bir süre sonra CD4 azalmaya başlıyor. İlk başlarda yavaş bir düşüş görünüyor ama buna kanmamalı bence insan. En son ilaca başlamadan önce yedi senelik sonuçları aldım karşıma ve inceledim; oldukça yavaş bir düşüş ama yine oldukça istikrarlı. O yüzden kumar oynamaya gerek yok bence.
Ben vücudumdan tepki beklemiştim ilaca başlamak için ve 7 yılın sonunda tat alma bozukluğu olarak geldi. Şimdi ilaç kullanıyorum ve her şey yolunda. Hatta böyle bir durumla karşılaşan olursa da ilk günden ilaca başlamasını tavsiye ederim. Vücuduma ne zarar verdim, bilmiyorum ama bir fayda da görmediğim kesin.

Arkadaşlar merhaba.Ben tanı alalı tam 3 sene oldu.Pozitif olduğum kesinleştikten sonra rna sayımıda dahil malum testler istendi tabi.İlk gelen sonuçlardan doktor şüphelenince bir daha istedi.Şimdiye kadar olduğum toplam testlerin içinde rna sayım, en düşüğü 60 en yükseği 780 olmak üzere hep aralarında geldi ve cd4 üm de genelde 700-1000 küsürler arasındaydı.Doktor ilk rna ölçümleri düşük gelince şimdilik ilaca başlatmayı düşünmüyorum seni, kontrollerde duruma göre değerlendirmeler yaparız dedi ve 3 ayda bir rutin kontroller oldu.İşte böbrektir gözdür kalp damar kontrolleride istedi doktor aralarda ve şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.Yakın zaman kontrole geldiğimde doktorum artık başlatmak istediğini çünkü kanımda az da olsa virüsün dolaşıyor olmasının vücuduma zarar verebileceğini söyledi.Düşüncesinin değişmesine de katıldığı hiv konulu panellerde meslektaşlarının, benim durumumda olan hastalarda ilaca başlanmasının daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalarını ve kendisininde arada kalmasının etkili oldunu söyledi ve  10 gün oldu ilaca başladık.Açıkcası ilaçtan sonra daha bi rahat hissediyorum sanki.Kanımda virüsün dolaşmıyor olduğunu ve vücudumda herhangi bir organıma zarar veremeyecek olduğunu bilmek sahiden rahatlattı ve tabi  evde fobik bi hal almaya başlamıştı artık birine bulaştırırım bi şekilde diye bi korku vardı.Şimdi o korkunun yerini ilacın saatini atlarmıyım korkusu aldı ama alarmlar hatırlatmalar saolsun atlamak zor biraz.Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Bunları anlatabileceğim,bu kadar insanla iletişimde olabileceğim tek yer burası sanırım ve tabi bu durumda olupta ilaca başlamama konusunda ısrarcı olabilecek arkadaşlarada bi uyarı yapayım dedim.
Aslında benimle ilgili doğru tanı bence de yavaş ilerleyen ama doktor her seferin böyle hitap edip bu şekilde hatırlatmamı isitiyordu ben de tereciye tere satmadım tabi. Dediğim gibi ilaca başlayınca rahatladım biraz daha.Allaha şükür herhangi bişey olmadan başladık.Bu bilinci daha önce bi şekilde kazanabilmiş olsam sanırım o demeden ben başlayalım derdim.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
Elit Kontrol

Başlatan ibrahim_tr « 1 2 » HIV + KÖŞE

25 Yanıt
4217 Gösterim
Son İleti Şubat 08, 2018, 01:41:11 ÖÖ
Gönderen: Fatih
13 Yanıt
1953 Gösterim
Son İleti Aralık 21, 2017, 01:59:56 ÖS
Gönderen: osmanberk
40 Yanıt
6646 Gösterim
Son İleti Ekim 31, 2018, 08:00:38 ÖS
Gönderen: mehmet0909
4 Yanıt
1187 Gösterim
Son İleti Nisan 02, 2018, 09:56:17 ÖS
Gönderen: yastikyorgan
5 Yanıt
1146 Gösterim
Son İleti Şubat 08, 2020, 07:14:13 ÖS
Gönderen: beylikduzu