Mavi-Banner

Gönderen Konu: Hemogram Sonuçları  (Okunma sayısı 653 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

olumlu

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 117
Hemogram Sonuçları
« : Eylül 23, 2019, 10:16:56 ÖS »
Arkadaşlar selam,

3 yıldır Allah'a şükür sağlıklı şekilde tedavi görüyorum.

Kendimi geçtim kız kardeşim için düşünüp duruyorum şimdi. Bir senedir 5-10 kilo arası zayıfladı canım benim. O noktada şüphe hiç gelmedi aklıma ama bir iki ay önce sık sı k kötü hissetti kendini, doktora gittik serum yedi.
Kan tahlilinde lym değeri düşük görünüyor :(
wbc: 12,50 (3,5-10,5)
neut%: 88,5 (42,5-73,2)
lymph%: 6,1 (18,2-47,4)
mono%: 3,7 (4,3-11)
neut#: 11,07 (1,7-7)
lymph#: 0,76 (1,16-3,18)

Tekrar test yapmasını istedim. Cuma günü tekrar test yapacak ama hiv testi yapmasını istemeye dilim varmiyor.

Ne yapayım akıl verin lütfen. İçim içimi yiyor :(((

Hiv ve Aids

Hemogram Sonuçları
« : Eylül 23, 2019, 10:16:56 ÖS »

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 2999
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2019, 11:22:14 ÖS »
Lenfositleri gerçekten düşükmüş. Ama sebebinin HIV Bulaşı olduğunu sanmıyorum. Senden bulaş olduğunu düşünüyosan 3 yıldır negatif olan birinden bulaş olmaz. Etrafta senin kanın olmadığı sürece de. Ama içim rahat etmiyor dersen,sonuç göstermeye gittiğinizde kardeşini bir ara odadan çıkarıp Anti HIV testi istediğini de söyleyebilirsin doktora. Tabi kardeşin reşit değilse.
Nötrofil de yüksek gelmiş biraz. Muhtemelen viral bir enfeksiyon geçiriyordur grip gibi.
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2019, 11:25:06 ÖS Gönderen: turuncu »

olumlu

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 117
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2019, 11:29:20 ÖS »
Kardeşim yetişkin. 1 haftadır bunu düşünüyorum sadece iş yerinde tekrar kan tahlili yapmasını istedim. 3 yıldır negatifim ama öncesinde bulaş olmuşsa diye içim içimi yiyor. check up yap diyip duruyorum.

crp değerini söylemeyi unuttum.
crp: 1,07 (0-5)

Hiv ve Aids

Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2019, 11:29:20 ÖS »

turuncu

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 2999
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2019, 11:37:22 ÖS »
Kardeşim yetişkin. 1 haftadır bunu düşünüyorum sadece iş yerinde tekrar kan tahlili yapmasını istedim. 3 yıldır negatifim ama öncesinde bulaş olmuşsa diye içim içimi yiyor. check up yap diyip duruyorum.

crp değerini söylemeyi unuttum.
crp: 1,07 (0-5)
Büyük ihtimalle bir enfeksiyon geçiriyor şu anda. Muhtemelen grip ya da bakteriyel bir hastalık..  HIV öyle kolay bulaşmaz. Diş fırçasından,jiletten bulaş ihtimali çok düşük de olsa var ama kime öyle bulaş olmuş ki... Bence gereksiz paranoya yapıyorsun. Doktor ne dedi bu duruma? İkinciye test istediğine göre sonuçları görmüş olmalı.
Yetişkinse kardeşin en azından cybh den bahsedip farkında olmasını sağlayabilirsin. Kendisi şu anda buna ihtimal vermiyordur ama sen bahsedince aklına gelebilir test olmak. Erkek olsaydı kardeşin daha kolay olurdu tabi ama konu hastalıksa ihtimallerden bahsetmelisin bence.

olumlu

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 117
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2019, 11:41:20 ÖS »
Umarım kuruntu yapıyorum.
Doktor bakteriyel bir enfeksiyon gibi duruyor diyip geçti. Yediklerinden muhtemelen dedi ve ikinci bir test istemedi. Ben zorluyorum arada git kan testi yaptır diye.
Hiv aklının ucundan dahi geçmiyordur kızın. Tüm testleri yaptıracağım check-up isteyip.
« Son Düzenleme: Eylül 23, 2019, 11:46:02 ÖS Gönderen: olumlu »

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 5873
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2019, 08:38:31 ÖÖ »
Hemen en kötüsünü düşünmeyin, normal bir enfeksiyon da bu sonuca sebep olabilir. Tabi şüpheniz varsa test olmanız iyi olur. Ama evde beraber yaşamanız hiv bulaşına sebep olmaz, o konuda kendini suçlamamalısın.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

olumlu

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 117
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2019, 09:27:05 ÖÖ »
Teşekkür ederim Mavera, teşekkür ederim turuncu. Biraz olsun daha iyiyim, daha rahatladım, Cuma günü tekrar genel kan testi yaptıracak. Oradaki sonuçlara göre bütün testleri yapmasını isteyeceğim.

Fhtlass

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 13
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2019, 11:27:32 ÖS »
Arkadaşlar selam,

3 yıldır Allah'a şükür sağlıklı şekilde tedavi görüyorum.

Kendimi geçtim kız kardeşim için düşünüp duruyorum şimdi. Bir senedir 5-10 kilo arası zayıfladı canım benim. O noktada şüphe hiç gelmedi aklıma ama bir iki ay önce sık sı k kötü hissetti kendini, doktora gittik serum yedi.
Kan tahlilinde lym değeri düşük görünüyor :(
wbc: 12,50 (3,5-10,5)
neut%: 88,5 (42,5-73,2)
lymph%: 6,1 (18,2-47,4)
mono%: 3,7 (4,3-11)
neut#: 11,07 (1,7-7)
lymph#: 0,76 (1,16-3,18)

Tekrar test yapmasını istedim. Cuma günü tekrar test yapacak ama hiv testi yapmasını istemeye dilim varmiyor.

Ne yapayım akıl verin lütfen. İçim içimi yiyor :(((
Türkiyede hiv alanında önde gelen bir profesör şöyle birşey söylemişti aklıma geldi . Bazı hastalar sürekli gelip hocam çocuğuma ,anneme , babama bulaştırmaktan çok korkuyorum diyormuş . Onlara verdiği cevap şu eğer ensest değilseniz bulaşmaz merak etmeyin . Hivin bulaş yolları belli . Öyle kolay olsaydı bütün dünya hiv taşıyıcısı olurdu . Bazen görüyoruz ki düzenli iki partnerden biri pozitif biri negatif o kadar o kadar gizemli bir virüs ki buluşacağı kişiyi bile kendi seçiyor nerdeyse  .  Kan tahlilerine bakıp teşhis koyulmaz zaten hiçbir doktorda aa senin lym düşmüş trombosit çok düşük deyip hiv  yada kanser tanısı koymaz hatta hiv ilk adımda aklına bile gelmez . Enfeksiyon geçirirsin kan değerlerin iner çıkar .
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2019, 11:42:51 ÖS Gönderen: Fhtlass »

umutnerde

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 237
Ynt: Hemogram Sonuçları
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2019, 12:30:29 ÖÖ »
@Mavera ve Arkadaşlar cd4+cd8 negatif ne anlamda kafama takıldı.
Cd4 %35
Cd3  %81
Cd8%41
Lym 22,8
Cd4  798 çıkıyor sanırım. Fakat yukardaki negatif ı anlayamadım 😣
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2019, 10:17:01 ÖS Gönderen: umutnerde »

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
10 Yanıt
2026 Gösterim
Son İleti Ekim 08, 2016, 09:34:20 ÖS
Gönderen: Murat
3 Yanıt
955 Gösterim
Son İleti Mayıs 25, 2018, 08:17:39 ÖÖ
Gönderen: Mavera
4 Yanıt
416 Gösterim
Son İleti Haziran 28, 2018, 07:33:32 ÖÖ
Gönderen: Mavera
27 Yanıt
2039 Gösterim
Son İleti Ocak 06, 2019, 06:52:01 ÖS
Gönderen: Yeniden_Başlasın
1 Yanıt
179 Gösterim
Son İleti Temmuz 26, 2019, 09:28:58 ÖS
Gönderen: turuncu