1 beğenilme 0 beğenilmeme
713 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından

Son günlerde oldukça fazla ümitsiz mesaj ve yorum görüyorum. Bu durum herkes gibi beni de üzüyor. Ben de kısa süre önce bu platforma katıldığımda bir nebze tabii ki karamsardım. Hatta kendi hikayemi paylaştığımda bazı arkadaşlar beni çok arabesk ve dramatik bulmuştu. Ama her yeni güne yeni bir umut olarak bakmak gerektiğini anlıyorsun. İnsanı yaşatan da bu zaten.

Kimseye akıl vermek değil niyetim. Bu cümleleri kimbilir daha kaç kez ben ya da bir başkası kuracak bilmiyorum ama hatırlamakta -en başta kendime ait bir hatırlatma listesi- fayda var:

🌠 Bu hastalığı dünya çapında seninle birlikte milyonlarca insan deneyimliyor.

🌠 Bu bir mücadele olsa da şu an sunulan modern tıp bizi normal akışımıza döndürdü. Yapman gereken tek şey hayatı olağan ritmine döndürmek ve tedaviyi aksatmamak. Kür? Belki yarından da yakın… 

🌠 Hiçbir şey şu an sahip olduğun tek ve kıymetli hayatı yaşamana engel değil. Nefesine, gülüşlerine ve tüm yaşanacak güzelliklere sahip çık. 

🌠 Gelecek seni bekliyor. Bugünü ve yarını mahvetme. Kendini sev ve kendini koru. Çünkü bunu sadece sen yapabilirsin. Biz sadece sen ayaktaysan sana destek olabiliriz. 

🌠 Sen sadece bir virüs taşıyorsun. Kontrol altına alınmış bir virüs. Kronik bir hastalık. Tedaviden kaçınmadıkça pek çok kronik hastalıktan daha “kolay” yönetilebilir bir rahatsızlık.

🌠 Sen değişmedin, “sen” hala “sensin”. Sevdikleriyle, ailesiyle, arkadaşlarıyla, hayalleriyle, başarılarıyla/başarısızlıklarıyla, zaaflarıyla herkes gibi birisin işte. Kirlenmedin, lanetlenmedin, bozulmadın. 

🌠 Sen milyonlarca insandan daha cesursun. Yaşadıklarının tüm ağırlığına rağmen kendin için savaşıyorsun. Hayatına devam ediyor, ailenle ilgileniyor, işine gidiyor ya da sınavlarına hazırlanıyorsun. Her gün insanlara merhaba diyor, gülümsüyor ve günün sonunda gücüne güç katıyorsun. Sahip olduğun direnç oldukça ender bulunan bir şey. 

🌠 Yalnız değilsin. Ben, sen, o ve daha niceleri… Hepimiz bu yolda beraberiz. Aynı acılardan geçtik ve geçiyoruz. Bu sadece sana ait bir travma değil.  

🌠 Beni tanımıyorsun, ben de seni. Birbirimize sadece ekranlar üzerinden bağlıyız. Bu sanal dayanışma gerçek hayattan bile daha sahici. Ben ne zaman ihtiyaç duyarsan buradayım. Çünkü biliyorum ki, sana ne zaman ihtiyaç duysam sen oradasın.

Lütfen şimdi rahatla ve yarını planla. Hava çok güzel, en sevdiğin şeyleri yap. Kendini ödüllendir ve unutma: SEN ASLA YALNIZ DEĞİLSİN. 

9 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok iyi geldi teşekkürler, Benim için en zor kısmı eski ben’e takıldım çok değişmiş asla aynı kişi gibi hissetmiyorum tedavimde iyi gitmiyor maleseff ama yazın çok iyi geldi <3 teşekkürler
tarafından
Ben de nostaljik hisler içerisindeyim. Bu eski ben hali… Bilmez miyim… Ama bunları en başta kendime ve sonra size hatırlatmak istedim. Benimle aynı deneyimi paylaşan siz çok tatlı arkadaşlarıma. Bana hatırladıkça iyi gelen şeyleri not almak istedim. İyi geldiyse ne mutlu. ❤️
tarafından
Tedavin nasıl iyi gitmiyor, ilaçlar işe yaramıyor mu viral yükün negatif değil mi hiv rna yani?
tarafından
Aynen ben de sürekli eski bene takıldım kaldım. Yoksa hivi takmıyorum. Hayat tarzımı değiştirmem lazım alkol zaten bağımlı değildim de, sigarayı bırakmak çok zor geliyor. Onu da başaracağım. Yoksa ne psikiyatristlik ne psikologluk hiçbir durumum olmamıştı bu güne kadar. Huzurla uyuyup, uyanmak güne karışmak ne büyük nimetmiş bilemedik.
tarafından

@AndyAndy Tedavi sürecindeki problem nedir? Yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Umarım iyisindir.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Yazdıkların içimi ferahlattı @StellaStar🌠 Zaman zaman gelgit yaşıyorum ben de, duygu/mod dengesizlerim oluyor. En iyi terapi ise burada birbirimize ortak olmak.

Modumun düşük olduğu zamanlar bu başlığını tekrar açıp açıp okuyacağımı bilmeni isterim. Teşekkürler 🙏 

tarafından

Ben sadece aslında hepimizin çok iyi bildiği ama çoğunlukla yerine korkuyu seçtiğimiz anekdotları paylaştım. Hepimizin kulağına küpe olsun. Bir olumlama gibi her gün tekrar edersek eminim fikri yapımız da değişecek gün be gün. @hopefully Hepimizin rahatlamaya ve yaşamın kendisine odaklanmaya ihtiyacı var. 🫂

tarafından
Aslında korku ve ümütsizliği malesef kendimiz yaratıyoruz.  İçinde bulunduğumuz rahatsızlık  ileri tıbbın bir mucizesi. Kronik bir rahatsızlık ve  tedavisi ilaclada olsa gerçekten mümkün. Şöhreti zorlu ve kötü olan bu rshatsızlık 70 80  lerde tedavisi olmadığı için insanlar tarafından korku barındıran bir durum oluşturmuş. Ama bu günümüzde artık böyle değil. Bir ilacla gayet sağlıklıyız. Ve yakın gelecekte tam tedaviside bulunacak ben buna inanıyorum. Hayat kısa ve ölüm tüm canlılar için . Korkma ve hayata sarıl hayat devam ediyor.
tarafından

@StellaStar🌠 üşenmeden yazıp değerli vaktini ayırdığın için çok teşekkürler. Ne güzel yazmışsın. Sanırım bizler yanlız kaldıkca kafamızda kuruyoruz bazı şeyleri. Yaşlar ilerledikce vucutta oluşan rahatsızlıkları hiv le ilişkilendiriyoruz. Aslında normalde  negatifken de  yaşayacağımız saglık sorunları olabilirken, durumu içinde bulunduğumuz şartlara bağlamak çok yersiz. Teşekkürler. 

tarafından

@oxselus Her şey bizim kafamızda olup bitiyor. Bunu idrak ettiğimizde bu karanlık duygular da yok olup gidecek. Bedenimiz şu an kontol altında ama daha da önemlisi zihnimizi korkulardan arındırabilmek. Okuduğun için ben teşekkür ederim. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu güzel duyguları bizlere hatırlattığın için minnet duyuyorum. Yanımda olsan muhtemelen sana sarılırdım. Kocaman bir 🫂🫂🫂🫂🫂🫂 iyi ki varsın, iyi ki varız 🫂🫂🫂🫂🫂🫂
tarafından

Hepimiz unutuyoruz maalesef ve hepimiz hatırlamalıyız. Kendimize hatırlatmalıyız. İyi olacağız hep birlikte. İyi ki sen de varsın @Dobby ❤️🫂

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@StellaStar🌠 çok teşekkürler tüm duygularımı aktarmışsın. 

Evet yalnız değiliz ihtiyacımız olduğunda hep birlikte buradayız. 

tarafından

Ben teşekkür ederim. @Neo Biz asla yalnız değiliz, bunu hatırlasak bile yetiyor bazen. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi

@StellaStar🌠 tatlım benim ne güzel yazmışsın. Evet kısa sürede geldin ama iyiki geldin.🙂🙂🙂

tarafından

@camatil Çok tatlısın, teşekkür ederim. İçimden geçenleri paylaşmak istedim. Çünkü biliyorum ki hemen hemen hepimiz aynı karanlık duygulara takılmış durumdayız. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kirlenmedin, lanetlenmedin, bozulmadın....

Bu kısımda kalbimi bıraktım. Çünkü kendimi o kadar kirlenmis hissediyorum ki. Ne desem bos geliyor bana. Kimse beni sevmeyecekmis gibi geliyor. Yazdıkların için cok teşekkürler
tarafından

Benim de kişisel olarak en çok takıldığım konu o aslında, biliyor musun? Kirlenmiş hissetmek. Hastalığın ana bulaş yolu malum. Duyan kişinin kafasında canlanabilecek fotoğraf da öyle. Bu mahalle baskısı denen şey maalesef bizi bile etkiliyor. Ne kadar eğitimli, aydınlanmış olursan ol, aşamayabiliyorsun. Biz önce kendimizi sevelim, kendimizden vazgeçmeyelim yeter. @Apollo

tarafından
Ben de öyle kirlenmiş pis lanetlenmiş gibi hissediyorum kendimi.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İyi ki varsın Stellastar.Yazıların çok iyi geliyor. Evet nefes aldığımız sürece umut vardır. Ben de buna inanıyorum.
tarafından

İyi ki sen de varsın tatlım, lütfen biraz iyi düşünmeye çalış olur mu? Yazdıklarını okuyunca üzülüyorum inan. Bak biz buradayız, hep birlikte yaşıyoruz bunu. Bunu unutma lütfen. Kendini rahatlattığında tüm bu psikosomatik rahatsızlıkların da son bulacak, emin ol. Çok öpüyorum seni. @joelbarish ❤️😘

tarafından
Elimde değil ki, her an düşüp bayılcakmışım gibi hissediyorum ve sürekli seks bağımlılığım aklıma geliyor. Kafamda o yaptığım seksler dönüyor. Fark edip test vermesem gidiyormuşum. Bir yıl öncesiyle alakam yok. Bu bedenin içinde yaşadığım her şeyin farkındayım. Kendimi de dışarıdan izliyorum istemsizce. Hiçbir şeye odaklanamıyorum. Sadece anı kurtarmanın derdindeyim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yazdıkların çok değerli ama pratikte maalesef böyle olmuyor. Her şeyden çok bu virüsten kurtulmayı, hiç böyle bir şey olmamış gibi yaşama devam edebilmeyi istiyorum ben. Evet bundan önce de kendime dert ettiğim durumlar vardı ama şimdi onlar gözüme öyle ufak ve önemsiz geliyor ki. Hastalık değil de insanın hastalığını gizlemek zorunda kalması daha çok üzüyor.
tarafından

@Poseidon Elbette en güzeli bu hayatta böyle bir sınav vermemek olurdu. Bu dünyayla hiç tanışmamak. Ama olan oldu bir kere. Bizim için “yeni normal” bu artık. Ve bu duruma adapte olmak ya da olmamak da kişinin kendi tasarrufunda. Ben adapte olmayı seçelim demek istemiştim. Bu hastalığı en yakınlarınla bile paylaşamamak en zoru zaten. Paylaşabilenler gerçekten çok şanslı. Biz yine de yaşamayı seçelim. Bırakalım negatif fikirleri. Şükür ayaktayız. Ve eminim gelecek hepimiz için güzelliklerle ve sürprizlerle dolu. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Şunu okurken bile gözlerim doldu. Ne kadar güzel yazmışsınız , ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Yüreğinize sağlık.

Dediğiniİz gibi hayat devam ediyor ve her şey daha güzel olacak.

(Sayfayı 2-3 gündür negatife boğan biri olarak üzüldüm açıkçası)
tarafından

@Derdiedas Sayfayı negatife boğmak da sürecin bir parçası. Kendinizi sansürlemeyin lütfen. Ben sadece kendime ve benimle aynı hisleri paylaşan diğer arkadaşlarıma güzel bir hatırlatma yapmak istedim. Lütfen acınızı da mutluluğunuzu da paylaşmaya devam edin. 🫂❤️

tarafından
Çok teşekkür ederim ☺️ bu beni daha da mutlu etti
tarafından

@Derdiedas ☺️❤️🧿

tarafından

@StellaStar🌠  nasılsın 9 gün bayram tatilini yedin bitirdin. Nasıl geçti tatilin. 

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...