0 beğenilme 0 beğenilmeme
683 kez görüntülendi
HIV ve BESLENME kategorisinde tarafından
İyi akşamlar arkadaşlar bağışıklığı güçlendirmek için ne yapılabilir neler yenilebilir önerilerinizi alabilirmiyim

8 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
İy akşamlar. Ben her sabah aç karnına ve gece yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi tüketiyorum ( bir yemek kaşığı ). Haftada iki defa ( her gün de içilebilir ben iki defa içiyorum ) sıcak suya zerdeçal,zencefil,tarçın,bal ve limon karşımı yapmanı öneririm ve yiyebiliyorsan sarımsak,soğan inanılmaz güçlü bir antioksidandır bağışıklığı güçlendirir. Bu ve buna benzer yaptığım bitkisel karışımları doktoruma danıştım bugüne kadar ne yaptıysan devam et kan tahlillerin çok iyi geliyor dedi bu arada eğer kullanıyorsan  sigara ve aşırı alkolden uzak durursan süper olur naçizane tavsiyem budur   🙂
tarafından
Dediklerini hepsini yapmaya çalışıcam zaten alkolüm yok sigara kullanmıyorum nargile öyle içiyorum arada işte keçi boynuzu pekmezindende nefret ederim bal ve zerdeçal mıydı duydum aşırı iyi geliyomuş bağışıklığa tüketmeye başlıcam onları inşallah

Teşekkür ederim bu arada
tarafından
Rica ederim sağlıklı günler
tarafından
Hiv İlaçlarının yan etkisi olarak kandaki şekeri artırdığı gözlemlenmiş yani tip 2 diyabet adayıyız ve sen sürekli kandaki şekeri arttıracak keçi boynuzu pekmezi öneriyorsun. En son glikoz tahlilini ne zaman yaptırdın ?
tarafından
Kan şekeri değerlerim son dört tahlil de 85,0 altı tamamı da aç karnına yapılan tahliller bu konuyu kendi doktorum da dahil bir kaç doktorla da görüştüm bir sorun olmayacağını bildirdiler. eğer daha bilgili bu konuya hakim arkadaşlarımız varsa etkileşimi ve uzun vadede vereceği zararı söylerse iyi olur başka çarelerine bakmış oluruz bu sayede :)
tarafından
Uzun vadede ne olur bilmiyorum ama düzenli keçiboynuzu tüketmek şekeri tetikler mi açıkçası risk almak istemiyorum. Ben bağışıklığı güçlendirmek için düzenli yeşillik, ve her gün bir bardak kefir tüketiyorum.
tarafından
Kefirin bize iyi gelmediğini görmüştüm bir yerde
tarafından
Kefirin içinde yararlı bakteriler var. Bağışıklığı düşük aids evresine gelmiş kişilerde bu bakteriler enfeksiyon yaratma olasılığı olduğu için aids evresindeki kişilere önerilmez.

Tedavisi devam eden CD4 Orta seviyede yada yüksek kişilerde pozitif etkisi var ve oldukça faydalı..
tarafından
Kefir de gayet sağlıklı ama bazı ilaçlarla etkileşimi var mı araştırmak lazım bilmediğim için bir şey diyemiyorum probiyotik olarak inanılmaz faydalı. Fazla abartmadan bitkisel beslenme ve paket gıdalardan şekerden sigara alkolden uzak durmak ve az da olsa egzersiz yapmak bizi pozitif anlamda  çok üst seviyede tutar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, eğer etkileşim yoksa AHCC kullanabilirsiniz. HPV'ye karşı çok etkilidir ve mantardan üretilir. Ben HIV ilaçlarıyla etkileşim olmadığını biliyorum ancak siz kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakınız, spor yapınız ve beslenmenize dikkat ediniz. Başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.
tarafından

Çok teşekkür ederim @RvP

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben omega 3 kullanıyorum . Bağışıklığın için dert etme kullandığın ilaç (biktarvy) zaten onun için ama sen illa birşey kullanmak istiyorsan omega 3 kullanabilirsin demişti doktor.
tarafından
Yani iyi olduğumuda hissediyorum zaten artık ilaçlardan ama yinede besin olarak düşündüm
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kardeş imkanın varsa keci boynuzu pekmezi ve tahin karıştır icinede ceviz at ondan sonra bak bagışıklık sistemi nasıl yükseliyor
tarafından
Normal pekmez olmaz demi keçi boynuzu mu olması lazım? 😅
tarafından
Pekmez olsun da gerisi önemli degil😉
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Brn normal besleniyorum her gidadan almaya  çakışıyorum. Hicbirzaman ilac takviyeleri bitkisel gidalar vs.hicbirsekilde kullanmam.önceki hayatim neyse ayni .sadece cok ciddi bir etoburum.Haftada 5  6 gun et agirlikli besleniyorum.Birde salata delisiyim .
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Konuyla alakalı değil ama merakımdan soruyorum @Mira bikac gundur kendisinin ve sevgilisinin hiv testi ile alakali yazan ve disetlerinin kanadığını söyleyip googledan resim koyan arkadasa noldu?

tarafından

@Apollo o arkadaş düşündürücü oldu hikayesi. Şutlandı sanırım.

tarafından

O arkadaş @hopefully’nin gazabına uğradı. 😊

Tanı alırsa tekrardan üyelik alabilir şeklinde virgül koyduk..

tarafından
Öyle değilse boşu boşuna vaktimizi alıyor. Destek umut olacağımız kişiler varken saçma hikayelerle uğraşıyoruz.
tarafından

Şebnem di kullanıcı ismi. @oxselus

Doğru beyanlarda bulunmadığı için hesabı silindi. Kendisi okuyorsa şu an yeni üyelik alıp özür dilemesini umuyorum. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istediğinizi anlıyorum. Ancak, birçok kişi sizi bu sitede yanlış anlayabilir ve önerdikleri besinler işe yaramayabilir, hatta fazlasını aldığınızda zararını görebilirsiniz.

HIV ile HPV arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. HIV pozitif olmayan kişiler bile bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için çok fazla takviye edici gıda veya farklı besinler aldıklarında zararlı sonuçlar yaşayabilirler.

Bu nedenle, takviye edici gıdalar konusunda ve alacağınız besinler konusunda dikkatli olmanızı ve öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririm. HIV için kontrole gittiğiniz doktora AHCC'yi kullanabilir miyim diye sorabilirsiniz.

AHCC, HPV tedavisinde etkili olabilecek bir takviye edici gıda olarak bilinmektedir. Doktorunuz, sizin için uygun olup olmadığını belirleyecektir.

Son olarak, HPV tedavisi için farklı yollar denemeyi ve basit yolları seçmemeyi öneririm. HPV inatçı bir virüstür ve tedavisi zor olabilir. Ancak, doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile HPV'den kurtulmak mümkündür.

HPV ile ilgili daha fazla https://www.hpvliyiz.com/forum.php adresini ziyaret edebilirsiniz. O sitede HPV ile ilgili her şey yazıyor ve bilgili kişiler var. Daha önce o site kapanmıştı, çok aktif olunmayan farklı bır sıte acıktı. Ancak şimdi sorun düzelmiş ve üye olabilirsiniz.
tarafından
Ben daha önce cevap yazdım sana ama sen sanırım bu takviye besin olaylarını abartıyorsun gibi ondan yazmak istedim. Eğer aklına takılan bir şey varsa kullanabilir miyim diye burada da başlık açabilirsin. Tabii doktoruna da sorman gerekir kullanabilir miyim diye. AHCC kullanman şart değil çok etkili diye yazdım. Sen bir o siteyi ziyaret et. AHCC pahalı bir gıda. İmkânın varsa al.
tarafından

@RvP çok teşekkür ederim aradığım bütün yanıtlar var ama kayıt yapamıyorum, tavsiye edenleride yazıyorum olmuyor.

tarafından
Halil kanka sen tekrar Sarp'ın cevabını seçer misin? Elim çarptı, tekrar ben seçtim ama düzelt onu 😅 Müsait değilim. Müsait olunca yazacağım nasıl kayıt olunacağını.
tarafından
Tamamdır 👍
tarafından
Sayfaya gir, menü var. İster menüden kayıt ol, ister "kayıt ol" seçeneğine tıkla. Orada gerekli bilgilerini doldur. Bot engelleme sorusuna küçük harflerle hpvliyiz yaz. Eğer kabul etmezse "hpvliyiz" yazarsın. Tavsiye edenler kısmına kişisel bilgi istiyorlar. Kim tavsiye etti diye. Benim nickimi yazmadın, değil mi? 😅 Oraya herhangi bir isim soyle, fark etmez. Saat ayarlarıyla oynama. Sonra tikleri onayla, kayıt olacaksın.

Ben geçen sene oraya o siteyi trollemek için kayıt olmuştum, oradan biliyorum. 😅 Ama böyle değildi, kayıt seçenekleri değişmiş. Muhtemelen Orada da üye olanları adminler ve moderatorler onaylıyor. Özel mesajlaşma hep vardı orada ama bu kontrol altında aynı burası gibi herkese yazamayabilirsin daha önce orda boyle bı sikâyet okumustum, soru cevapları da sanırım admınler onaylıyor. Belki de kayıt oldun admin onayını beklıyorsun tam bilemiyorum. Ben de HPV ile enfekteyim Mira'nın olmasından dolayı bir kere oraya girip soru sormadım. Sagolsun hep mira'ya soruyordum. Ama arada okurum, merakımdan. Ama belki sana faydalı olur. Üye olamazsan ben üye olmaya çalışır, nasıl olduğunu yazarım. Oradaki adminlere yazar, hesabımı sildiririm. Tabii silme varsa.
tarafından
Teşekkür ederim üye oldum umarım mira gibi orda aydınlatacak birileri vardır beni
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ayşegül Çoruhlu’nun Her Yönüyle Bağışıklık kitabına bakmanızı öneririm. Aslında en en en iyisi Ayşegül hanımın kitaplarını kronolojik olarak okumak. O zaman kesin bir idrak sağlıyorsunuz. Bu da uygulama konusunda size hem iç rahatlığı hem de motivasyon sağlıyor. Herkese öneriyorum çünkü hem çok faydasını gördüm, hem de günlük yaşam pratiğine entegre edilebilir uygulamalar. Bazı önerileri başta yok artık diye okurken misal şimdi saat 17’den sonra tek lokma yemiyorum mesela 😁

Youtube videoları da bilgi kuyusu gibi.
tarafından
Yaaaa Ayşegüllll o benim aşkım zekası şekerli ve inanılmaz derecede bilgisi Ve gerçekten uygulanabilir önerileri harika hepsi bilimsel kadın sürekli araştırıyor ve hep bilgilerin üzerine koyarak gidiyor ben bütün kitaplarını okudum gerçekten muhteşem
tarafından
Gerçekten öyle ben de çok severek takip ediyorum 🤓🫶🏻
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...