0 beğenilme 0 beğenilmeme
660 kez görüntülendi
POZİTİF HAYATA DAİR kategorisinde tarafından
Slm arkadaşlar uzun süredir aklıma takılan bir konu hakkında sizlerinde fikrini almak istiyorum. Birgün ameliyat olmak gerekirse bu tür işlemleri özel bir hastanede olma şansımız varmıdır. Yani özel hastaneye gittik doktor sağlık sorunumuz yüzünde  ben bu ameliyatı yapmam diyebilir mi. Yada özel olduğu için bu durumu çok önemsemez mi . Bu konuda  fikir ve düşüncelerinize çok ihtiyacım var. Birde  özel sağlık siğortası yaptırta biliyormuyuz . Yada özel sağlık siğortası yaptırtan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi .

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@StellaStar🌠  @Mira bu konu hakkında bilginiz varmı  yada daha önceki yıllarda paylaşım yapan kişiler olduysa fikir yada önerilerinizi almak isterim .

tarafından
Yani birgün ameliyat olman gerekirse takibinde olduğun hastanede de yaptıralabilirsin ameliyatını.

Hiv bahanesiyle ek ücret istenilen cerrahi işlemlerde oldu ya da son anda vazgeçilen ameliyatlarda. Deneyimlemiş arkadaşların cevaplarını bekleyelim.
tarafından
Anlıyorum bu dönem farklı uzmanlık alanına sahip olan doktorlara gitttim durumumdan haberdarlar asla olumsuz  yada farklı davranan olmadı hepsi normal karşıladı bu önemliydi benim için .
tarafından
Bence de takibini yaptığın hastane bu konuda daha anlayışlı olacaktır. Ayrıca birimdeki doktorlar da önayak olacaklardır hizmeti sorunsuz alabilmen için.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
Ben aldım iki tane özel hastane doktorundan red.Gerekçeleri ‘gerekli ekipmanımız yok’ olmuştu
tarafından

@paradise123 nekadar bir süre önce red aldın. Ve hangi hastane durumu  kabul edip yardımcı oldu .

tarafından

Hamilelik döneminde işte 2022 yılında.Çok uzak bir geçmiş sayılmaz.Üniversite hastanesinde doğum yapmak durumunda kaldım sonunda @oxselus

tarafından

@paradise123 anlıyorum   üzüçü bir durum tabiki. Zamanla bu durumlarda özeller için değişecektir umarım . Hayırlısı olsun artık teşekkürler. 

tarafından
Evet deneyim sahibi olan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşsınlar lütfen. Bilgi paylaşıldıkca değerlidir.
tarafından
tarafından düzenlendi
Stigma hiv+ lerin önündeki en büyük engel.Bütün dünyada üç aşagı beş yukarı durum aynı.Türkiye de ,stigmanın en fazla  oldugu kesim sağlık sektörüdür.hiv+teşhisimi aldığım çok meşhur hastaneler zinciri nin  bir hastanesin de basit bir ameliyatım saçma sapan bahanelerle rededildi..Hiv tedavisini aldığım  takipli olduğum üniversite  hastanesindeki cerrahi hocası ameliyatımı reddetti.Enf hocasının ısrar ve ricasıyla ancak reddeden hocanın asistanına ameliyat olabildim.Bütün bunlar 2022 Türkiye’sinde ve Türkiye’nin 4. büyük şehrinde yaşandı.Stigma hiv den daha çok canımı yakıyor
tarafından

@Dinazor2  bu gercekler beni biraz olsun endişelendiriyor. Umarım tüm özel hastaneler yada  doktorlar bu konuda bukadar duyarsız değillerdir diye  umuyorum . Sanırım endişem gelecekle ilgili bu yönde .

tarafından

Burada annem babam kullanıcı adlı bir arkadaş vardı.Annesinin ameliyat olması gerekti ve tanı koyan hastane sanırım reddetmişti durumundan dolayı.İstanbul’da Acıbadem’le falan görüştüler onlar sorun etmemişti ama istedikleri ücret bayağı fazla demişti arkadaş.Bu durumundan kaynaklı mı yoksa zaten Acıbadem oluşundan kaynaklı standart fahiş fiyat mı onu bilemiyorum @oxselus

tarafından

@paradise123 anlıyorum bu konu uzun süredir aklımı karıştırdı. İlerde sorun olursa  nasıl bir yol izlerim bunu düşündüm hep . Umarım hayatım boyunca ihtiyacım kalmaz bu durumlara . Teşekkür ederim .

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Doktor insafına kalmış gibi olunuyor sanırım üzücü ama gerçek.

Ben negatifim (bayan) eşim pozitif tüp bebek ile çocuk sahibi olabildik başka sağlık sorunlarından kaynaklı. 1 yıl tedavi gördü eşim ürolojide en başından da söyledik sorun etmediler. Sonra artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik tese ve benim yumurta toplama vs olacaktı bir önceki kontrol de bingoooooo dediler kabul etmiyoruz burada tese ameliyatı olamaz. Kendi doktorumuzu aratıp. Konuşturduk saptanamadı sonucumuz var vs hiç biri fayda etmedi. İşte biz yaparız ama klinik kararları falan sonra acıbadem de yaptırdık kendi doktoru geldi yine ama tabi ek olarak acıbademe de para ödemek zorunda kaldık
tarafından
Tüp bebek fiyatı ne kadar tuttu bilgi verirmisin Acıbadem de bende oraya gidicem artık en son çare doğal olması bende erkek pozitif //kadın negatif / birde hoçbir sorun yapmadılar demi acibademde
tarafından
Bizde tüp bebek yapacağız acibademde. Hangi il ve fiyatları ne kadar ortalama bilgi alabilirmiyim, normal yolla denedik olmadı.
tarafından
2021 de yaptırdık.

Tedavi süreci hariç son aşamasında tese + yumurta toplama + embiryo dondurma/ çözdürme + ilaçlar  + transfer  60  - 70 bin civarına geldi. Ama şu an çok daha pahalandı ne yazık ki.

Acıbademde sorun yaşamadık çok şükür
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Öncelikle hiçbir vatandaş her ne olursa olsun sağlıga erişim hakkından ülkemizde asla geri çevrilemez . İster devlet ister özel hiç farketmez . Haa illegal olarak yapan yerler var mıdır tabikide vardır ama sizler şikayet etmezseniz devlet bu yerleri tesbit edemez. Lütfen böyle durumlarda bence şikayet haklarınızi kullanın . Sizlerin diğer bireylerden hiçbir farkıniz yok ,kimse sizi otekilestiremez ,ayırım yapamaz arkadaşlar .Burada + olan arkadaşlarım uzaydan gelmedi hepiniz bu ülkenin vatandaşısiniz ve hakettiğiniz saygı diğer herkes gibi olmalı .Dünya sağlık örgütünün hasta yaklaşımları için uygulamasını istediği koruyucu standart koruyucu ekipmanları tüm sağlıkçılari bütün hastalara uyguluyor zaten + olan hastalara ayrıca bir önlem tabikide gerekmiyor ve kişinin bu rahatsızlığından dolayı ameliyata almamak sağlığa erişimine red vermek cezai işleme neden olur.  Ameliyat veya tedavi amaçlı olarak da kesinlikle devlet hastanelerini öneririm . Özel hastanelerde de iyi hekimler ve ekip vardır ama bence çok istisna . Devlet hastaneleri öyle gözükmüyor olabilir lakin gerçekten çok sıkı denetleniyor . Ben devlet Hastanesi'nde calisiyorum inanın şu 2 ayda yapılan denetimlerin haddi hesabı yok il ,ilçe hepsi denetleniyor . Çalışan yaklaşımından dolayı pek çok kişi sevmiyor devlet hastanelerini haklılık payı var anlayabiliyorum ama kurum içerisine çok fazla hasta geldiği için sabırlar tukenebiliyor ve yine kurun içerisinde fazlaca mobbingler olduğu için personel pek mutlu olamıyor.
tarafından
Şikayet etseniz de bir şey değişmiyor.Hastanın hekim seçme hakkı olduğu gibi hekimin de hasta seçme hakkı olmalı,ben kendi sağlığımı ve ekibimi riske atmak istemedim diyorlar savunma olarak.Karşılığı yok yani.
tarafından
Zorunlu hallerde ve hayatı durumlar söz konusu olduğunda hekimin hasta bakma zorunluluğu mevcut .Bu söylediğinizi diyebilecek kapasitede insanlar evet illaki var ama bence çoğu kişi hastayı geri çevirmeyecektir . En azından Manisa da durum bu şekilde ,her ne olursa olsun hasta hiçbir şekilde geri cevrilmiyor .Olması gereken de bence buydu .
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Umarım ihtiyacımız olmaz. Şayet olursa da Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Ama yine de haklarımızı sonuna kadar savunup bakanlığa şikayet etmek gerekiyor. Standart prosedür neyse bizim için de o geçerli. Uygulamak zorundalar. Senelerce vergi ödemiş/ödeyen hakiki vatandaşlarız biz de. Öyle yağma olamaz. Dik durmak lazım bu türden bir denyolukla karşılaştığımızda.
tarafından
Umarım izmir içinde aynı durum gecerlidir. Sonuçta yıl 2024 olmuş . Bu konuda umarım bir ihtiyacımız olmaz ama olursa da önümüzde engeller olmaz umarım . Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
tarafından

@Melonkatika   yorumunda manisada hastayı geri cevirmiyceklerdir yazmışsın .  Başından böyle bir durum mu geçti geri cevirmediler seni onu sormak istedim .

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...