0 beğenilme 0 beğenilmeme
331 kez görüntülendi
POZİTİF HAYATA DAİR kategorisinde tarafından
Merhaba arkadaşlar öncelikle bizler gibi yeni tanı almış bireyler ara ara kaygı durumu yaşıyoruz. Aslında bilinçlendikce neyle mücadele ettiğimizin bilincine varıyoruz. Bizler bir çoğumuz gibi  rahatsızlığımızı başkalarıyla paylaşmadıkca  kaygılarda gün içinde  tavan yapabiliyor. Gün içinde bir çok kez bu kaygılarla mücadele ediyorum kendi adıma . Bu korkudan ziyade gelecek endişesi bilinmezlik düzeyinde oluyor. Sizi dinleyen paylaştığınız dostlarınız varsa çok şanslısınız. Benim gibi iç dünyasında yaşayan biriyseniz malum şartlar bir hayli zorlayıcı oluyor. Kaygılarınızın nasıl üstesinden geliyorsunuz. Bu kaygılar yeni tanılarda kaç ay kadar sürebiliyor. Eski tanı almış kişiler nekadar süre sonra bu düşüncelerden kurtuldu. Görüşlerinizi almak isterim.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Günlük tutmak, o gün ya da hafta canımı sıkan ya da sıkmayan her şeyi yazıyorum. Kaygı durumlarında da öyle önüme bir a4 alıp içimden geldiğince yazıyorum, sonra yakıyorum. Eğer gün içerisinde çok fazla olumsuz şey yaşadıysam kafamı yastığa koyduğumda kaygı ve endişem artıyor o sebeple bedenimi meşgul etmeye çalışıyorum bu hızlı bir yürüyüş ya da spor olabilir. Türkçe şarkı dinlemek yerine yabancı şarkılar dinliyorum, hüzünlü olsalar bile beni üzemiyorlar çünkü anlam derinliği yok ve o şarkıya anlam yüklenmiyor gibi... çok derin düşüncelere daldığımda elimi kalbime koyup anda kal diye telkinde bulunuyorum, dışarıda arkadaşlarımın yanında gerçekleştiyse onların yanında daldıysam eğer onlar beni telkin ediyor. bunlar benim kaygımla başa çıkma yöntemlerim bir gün denersin belki net olarak kontrol altına almak zaten çok zor.
tarafından

@Dobby  degerli yorumun için teşekkürler. Öncelikle kaygı yada depresyon hayatımın belli alanlarında karşıma arasırada olsa çıkmışlığı var.  Bu pozitif olmadan öncede olan bir duyguydu. Tabi sürekli bu durumda olan biri de değilim. Piskolojik destek almak yada ilac kullanmak gibi bir niyetimde yok. Bunu yazıyorum çünki. İçinde bulunduğumuz durum yönetilmeyecek bir durum da değil. Kronik rahatsızlıklar gibi ömür boyu tek bir ilaç. Zaten ilerleyen süreçlerde enjekte edile yada haftada bir alınacak ilaç kombinasyonları oluşacagına inanıyorum. İlaç reçimlerinde büyük kolaylık yada yönetimi hakkında büyük değişimler olacagı da kesin . Zorluklar paylaştıkca azalıyor ya işte sanal ortamda birbirimizin moral motive arkadaşları oluyoruz. İnanıyorum ki kaygı dediğimiz bu şey zamanla yok olup gidecektir.

tarafından
Elbette öyle, inan geçecektir. Sadece çektiği çukurda çok uzun süre kalma ❣️
tarafından

@Dobby çok haklısın böyle yapmamak gerekiyor sonuçta hayırlısı bakalım.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@oxselus ben de senin gibi yeniyim, tedavimde 4. ayı bitirdim. Belirgin bir taktiğim yok bu konuda, çünkü başka travmalarla ve kayıplarla birleşti tanı durumum. Yani aşmam gereken birkaç mesele var ve hepsi çok uçlarda konular. Ya da bir insanın başına hepsi peş peşe gelebilir mi dersen, evet gelebiliyormuş. Özellikle annemi kaybetmek hayatımın en büyük travmasıyken, daha onun hakkını verememiş ve yasımı tutamamışken kendime ağlamaya sıra gelmedi hala.

Yaptığım şey hayata odaklanmak. Bugüne kadar kurduğum iyi kötü düzenime ya da başarılarıma bakıp devam etmek istemek. En azınden denemek.

Hayattaki olaylara birer mesaj olarak bakan biriyim. Bu hep böyle oldu, bu nedenle de asla isyan etmeden başıma gelene şükretmeyi seçtim. Çünkü eminim bunda bir ilahi sebep var. Kendi adıma konuştuğumun altını tekrar çizeyim. Evet, fiziksel olarak şükürler olsun bir sıkıntım yok şu an. Ama bu kadar korkuyla ve kaygıyla sınanmak çok zor. 

Kendime yetmeye çalışıyorum sadece. Bir eşcinselsen, özellikle Türkiye gibi bir yerde, sana biçilen kader genelde zaten yalnızlık. Aslında bir bakıma bildiğim yerden geldi soru. Ama yine de farklı bir yoldan problemi çözmem gerekiyor. Çünkü soru bu defa çok başka bir formatta soruldu. 

📌Bu cevabın sana bir faydası olduğunu sanmıyorum yine de, elimden bu geldi.

tarafından

@StellaStar🌠 kaybın için inan çok üzgünüm . Evet  bendede aynı herşeyin üst üste geldiği bir süreçten geçiyorum . Tanrısal bir mesaj olduğuna katılıyorum.  Herkez hayatında farklı şeylerle sınanır. Sanırım bizim sınavımızda bu . Tanıdan sonra ne üzülebildim nede ağlaya bildim. Nötür yeni yeni  duruma vakif oluyorum. Zaman herşeyin ilacı olur derler ya . Olacagına inanıyorum. Umarım yaşayacagımız güzel günler olur inşallah . Güzel yorumun için çok teşekkürler.

tarafından
Ben sadece kendimi ifade ettim, ben teşekkür ederim. Umarım hepimiz için her şeyin en güzeli olur. Tanıda yılları devirmiş arkadaşlar “ya bunlar da ne ağladı” demesinler lütfen. Hepimiz başka koşullara ve başa çıkma şekillerine sahibiz. His dünyası dediğimiz şey de üye sayımıza paralel çok çeşitli.

Fakat şu bir gerçek, bu sitenin sunduğu dayanışmayı hiçbir yerde bulamayız sanırım. Hiçbir antidepresan ya da yakın arkadaş buradaki rahatlamayı sunamaz bence. Bizi sadece biz anlarız. Bu anlamda da birilerinin sansürsüzce yazdıklarımı okuduğunu bilmek bile büyük bir güzellik.
tarafından

@StellaStar🌠 buradaki danışmanlık kadar iyi gelecek bir yer bana görede yok. Dertler büyük olunca burdaki güzel bir kaç söz bile insanı motive ediyor. Yanlız olmadığımızı  anlıyorum. Umarım ruhumuza iyi gelir yapılan yorumlar.

tarafından

@oxselus Yalnız değilsin, yalnız değilim. 🫂

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben biraz ağlayıp sonra yatıp uyuyorum valla 😂
tarafından

@paradise123 ağlamakta deşarj olmaktır. Bu bile bir telkindir.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Cipram 20 mg

Tanı alalı bir sene oldu. Seneler öncesinde anksiyete tedavi görmüş ve bunları geride bırakmıştım ama tanı aldıktan sonra tekrar başladı kaygı bozuklukları. Psikiyatri doktoruyla görüşüp herşeyi anlattım ve birkaç ilaç denedikten sonra bu ilaçla devam ettim neredeyse bir sene olacak hala devam ediyorum.
tarafından

@cancancan daha önce depresyon la ilgili bir özgeçmiş varsa üzeri kapansada malesef üzerinden zaman da geçse, belli bir travma ile tekrardan oluşabiliyor. Umarım çabuk atlatırsın .

tarafından
Çok teşekkür ederim umarım sen ilaç kullanmadan atlatırsın en kısa sürede.
tarafından

@cancancan umarım ilaç almama gerek kalmaz zaten ilaçlık bir duruma gitmez diye düşünüyorum. Umarım kimse ilaç almaz. Ama günümüzde artık çogumuz çeşitli rahatsızlıklardan kaynaklı ilaç zaten kullanıyoruz. Benim çevrem de bir çok kişi zaten ilaç kullanıyor. 

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...