2 beğenilme 0 beğenilmeme
798 kez görüntülendi
HIV-AIDS Haberleri kategorisinde tarafından
Araştırmacılar, enfeksiyonun tedavi edilmesi ve iyileştirilmesinde ileriye doğru atılmış büyük bir adım olan, gizli HIV'i ortadan kaldırmanın bir yolunu geliştirdiler.

* HIV proteinleri içeren ölü HIV parçacıkları olan HIV benzeri parçacıkların (HLP), virüsü tedavi etmede diğer aday HIV tedavi edici terapötik maddelere göre 100 kat daha etkili olduğu bulunmuştur.

* HLP, hastalarda bir bağışıklık tepkisini tetikleyerek vücudun gizli virüsleri "şok etmesine ve öldürmesine" olanak tanır.

* Tedavinin dünyanın her yerindeki HIV'in tüm varyantları üzerinde işe yaradığı görüldü, bu da potansiyel küresel uygulanabilirliğine işaret ediyordu.

* Araştırmacılar, hem kronik hem de akut HIV için bir tedavi stratejisi olarak etkinliğini belirlemek amacıyla HLP'yi daha geniş bir insan grubunda test etmeyi planlıyor.

https://www.newsweek.com/hiv-treatment-developed-latent-virus-1884192

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Önceki başlıklarda böyle bir habere rastlamadım. Eski başlıkları inceledim, benzer bir haber paylaşılmıştı ancak ayrıntılı değildi. Bu yeni haber diğer habere benzemiyor. Dün yayınlandı, okuyun. Bu haber duvarda fazla kalmayabilir, silebilirim. Haberiniz olsun. Öyle HIV araştırması yapmadan haber sitelerine girerken denk geldim. Ben de kısa bir özet halinde yazmak istedim.
tarafından
Haber paylaşırken Twitter hesabınızdan gördüğünüzün linkini kopyalayıp yapıştırmayın. Twitter'ı olmayanlar var, habere erişemeyebilirler. Twitter'a belki bir haber yüzünden üye olmak istemeyen arkadaşlar olabilir, telefon numarasını ya da e-posta adresini vermek istemeyenler olabilir.
tarafından

Kalsın , kaldırmanı istemem. @RvP

tarafından
Güzel bir paylaşım ve güncel bir haber.
tarafından
Tamam kaldırmam.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Paylaşım için teşekkürler 🫂 @RvP

Umarım başarılı olur, olmazsa da yeni araştırmalara ışık sağlayacağı bir gerçek.

tarafından
Tessekurler
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@RvP Bence de kaldırma, kalsın. Büyük bir adım daha atıldı bence küre giden yolda. Haydi hayırlısı 🧿

tarafından

Partneri dudaktan öpmemek mi? Yazık kızlara 😅 Acilen öpüşme kursuna yazıl, çok şey kaçırıyorsun. @RvP

tarafından

Çok masumsun çok 🤣 @RvP

tarafından
Hayır, ben öpüşmeyi sevmediğim için gerçekten bilmiyorum. Kızlar beni çok öpüyor ama ben istemiyorum. 😅 Evet, orada haklısın. Tek kızlar konusunda geliştiremediğim nokta bu. Evlenince ne yapacağımı bilmiyorum. Karım beni öpmek isterse, ben karımı öpmek istemezsem "Beni aldatıyor musun?" derse bu benim için ölüm olur. Artık bir çaresine bakacağız.
tarafından
İyi geceler,
tarafından

Egzersizlere başla bir an önce 😅 @RvP

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
paylastigin icin tesekkurler. gecen gunlerde cikan haber hollanda'daki bilim adamlarindan gelmisti ve CRISPR teknolojisiyle ilgiliydi. bu makale kanadali ve ingiliz bilim adamlarinin HLP adini verdikleri bir parcacikla ilgili acikladiklari bir gelisme. umut verici gibi gorunuyor.
tarafından
Rıca ederım
tarafından
Slm bu haberi bende gördüm ve okudum yeni yayınlanan bir haber bu sonucta . Haber doğru olmasa zaten yayinlanmaz. Kalıcı tedavi yolunda ilerleme var buna inanıyorum. Fazla uzun zaman alacagını sanmıyorum umuyorum az kaldı ve tedavisi bulunacak . Güzel bir habar bun sonuçta.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok güzel haber. Adım adım yaklaşıyoruz. Bu süreçte sadece psikolojimizi sağlam tutmamız lazım. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor ve bir şekilde bu virüsün bizde olduğunu keşfettik. Ya keşfedemeseydik. Tek can sıkıcı noktası insanlar tansiyon şeker gibi kronik hastalıklarından çok rahat bahsederken biz bir şey diyemiyoruz. Derdimizi içimize atmak zorunda kalıyoruz. Demek ki bununla imtihan olmamız gerekiyormuş.
tarafından
Herkez hayatta birşeyle sınanıyor. Bizim sınavımızda bu sanırım. Rabbim beterinden korusun. Hayat devam ediyor.
tarafından
Yakın bir zamanda kimbilir hıv tetavisi yada aşılamada gercek tedavi bulunacaktır. Artık inanıyorum ki bir çok bilgi birikimi yeni ilac ve tam kür konusunda  yeni olanakları da bereberinde getirecektir.
tarafından
Şuan virüs kanımızda 0. Çok şükür bir çok şikayetim geçti. Ama neden kendimi dinç ve zinde hissedemiyorum. Sürekli bir sersemlik var üstümde. Tam tedavi bulunsa da bu halim geçmicek sanırım.
tarafından

@joelbarish  kanında sıfır olması güzel . Bende 2 aylık tanıyım ve uzun bir ömür var önümde bu tedaviyle. Belki birgün tam kür çıkar ve rahatsızlıktan sonsuza dek kurtuluruz. Sanırım yorgunluğun piskolojik yada caresizlik. Gelecek kaygı yada endişesi olabilir . Kimimiz rahatsızlık odaklıyız kimimiz umursamıyoruz. Herkez gibi bende çok rahat değilim. Çoğu kez durum aklımda . Fakat zamanla alışcaz başka caresi yok. Tanıdan sonra bir çok şeyden uzak kaldım  ve artık toparlanmam gerekiyor. Seni çok iyi anlıyorum. Umarım yakında eski haline kavuşursun kavuşuruz.

tarafından
Umarım en kısa sürede toparlanırız
tarafından

@joelbarish ve @oxselus merhaba bende umutluyum. Ama çok fazla kendinizi bu arıştırmalara kaptırmayın.

tarafından

@camatil  merhaba kendimi araştırmalara kaptırmıyorum . Vakti zamanı geldiğinde  mutlaka bir gelişme olacaktır. İlaclar bile başlı başına tedavi bana göre . Rabbim herkezin şifasını versin inşallah.

tarafından
Evet şuan için ilaçlarımız da çok iyi.
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...